Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

Περιβαλλοντική Αγωγή

Η ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΩΝ

Η Ομάδα Νέων του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ απευθύνεται σε όλους τους νέους, αγόρια και κορίτσια από 8 έως 18 ετών που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστεύει πως μόνο εάν ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε γωνιά του πλανήτη μας και ιδιαίτερα η Μεσογειακή μας περιοχή, μπορεί να σταματήσει η καταστροφή.

Σαν μέλος της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ διασκεδάζεις και κάνεις φίλους. Μαθαίνεις για όσα υπάρχουν γύρω σου, τα ζώα, τα ερπετά, τα ψάρια, τα φυτά και κάθε τι που αποτελεί το φυσικό περιβάλλον. Βοηθάς ενεργητικά να κάνουμε τη γη έναν καλύτερο τόπο για όλους μας.

Τα μέλη λαμβάνουν κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο το εφημεριδάκι της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ με πληροφορίες, ιδέες, παιχνίδια, διαγωνισμούς, χειροτεχνίες και πολλά άλλα ενδιαφέροντα για την φύση και το περιβάλλον.

Η Ομάδα Νέων του ΑΡΧΕΛΩΝ εκδίδει μια φορά τον χρόνο ειδικό εκπαιδευτικό υλικό για δασκάλους, καθηγητές και υπεύθυνους ομάδων παιδιών (πρόσκοποι, οδηγοί, κλπ) με προετοιμασμένες ιδέες για περιβαλλοντικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χειροτεχνίες, παρουσίαση βιβλίων και πολλές άλλες ιδέες.

Αν είσαι 8 έως 13 χρονών θα έχεις την ταυτότητά σου, το καπελάκι της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ, την κονκάρδα σου, το αυτοκόλλητό σου, και θα λαμβάνεις το εφημεριδάκι κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο. Θα προσκαλείσαι σε δράσεις υπαίθρου και πόλης, καθώς και σε απελευθερώσεις χελωνών και θα έχεις έκπτωση 10% σε όλα τα αναμνηστικά είδη του Συλλόγου. Η ετήσια συνδρομή είναι 15 €.

Αν είσαι από 14 ως 18 χρονών θα έχεις την ταυτότητά σου, το καπελάκι της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ, την κονκάρδα σου, το αυτοκόλλητό σου, και θα λαμβάνεις το εφημεριδάκι κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο. Θα προσκαλείσαι σε δράσεις υπαίθρου και πόλης, καθώς και σε απελευθερώσεις χελωνών και θα έχεις έκπτωση 10% σε όλα τα αναμνηστικά είδη του Συλλόγου. Επίσης μπορείς να συμμετέχεις βοηθώντας στις δραστηριότητές μας ή προσφέροντας εθελοντικά την εργασία σου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών ή στις περιοχές ωοτοκίας (Ζάκυνθος, Πελοπόννησος, Κρήτη) που λειτουργούν Ερευνητικοί Σταθμοί Πεδίου και Περιβαλλοντικοί Σταθμοί του ΑΡΧΕΛΩΝ. Η ετήσια συνδρομή είναι 15€.

Αν είστε μια ομάδα από 10 έως 30 παιδιά (τάξη σχολείου, σύλλογος, πρόσκοποι, οδηγοί, κλπ) μπορείτε να γίνετε όλοι μαζί μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ. Κάθε ένας από εσάς θα έχει την ταυτότητά του, την κονκάρδα του, το αυτοκόλλητό του και θα συμμετέχετε στις δραστηριότητές μας. Επιπλέον ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ θα λαμβάνει το εφημεριδάκι και το ετήσιο εκπαιδευτικό υλικό. Θα προσκαλείστε σε δράσεις υπαίθρου και πόλης, καθώς και σε απελευθερώσεις χελωνών και θα έχετε έκπτωση 10% σε όλα τα αναμνηστικά είδη του Συλλόγου, δωρεάν είσοδο στο Κέντρο Διάσωσης στην Γλυφάδα και προτεραιότητα στον δανεισμό των Εκπαιδευτικών Πακέτων. Η ετήσια συνδρομή κάθε παιδιού είναι 5 €.

Τα μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ μπορούν να συμμετέχουν και στον οικογενειακό εθελοντισμό και στην παιδική κατασκήνωση στην παραλία ωοτοκίας του Λακωνικού Κόλπου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας:

ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑ

Ομάδα Νέων του Συλλόγου για την Προστασία
της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ
Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών
3η Μαρίνα Γλυφάδας, 166 75 ΓΛΥΦΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210-8982600 (καθημερινές 9:00-17:00)
Email: xelonoparea@archelon.gr