Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

Γίνε Εθελοντής

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΡΩΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το στολίδι του Μεσσηνιακού Κόλπου, όπως συχνά αποκαλούν την Κορώνη, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του κόλπου. Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ διεξάγει ερευνητικό πρόγραμμα πεδίου στην Κορώνη από το 1995 έως και σήμερα και στελεχώνεται από εθελοντές. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή και προστασία των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και παράλληλα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ντόπιων και των επισκεπτών. Το πρόγραμμα διεξάγεται στην παραλία ωοτοκίας Ζάγκα - Μεμί στα δυτικά της Κορώνης. Κατά μέσο όρο 46 φωλιές εναποτίθενται κάθε χρόνο στην περιοχή. Το πρόγραμμα ξεκινά 7 Ιουνίου, ολοκληρώνεται 15 Σεπτεμβρίου και φιλοξενείται στο «Camping Κορώνη» (http://www.koronicamping.com), μια όμορφη οικογενειακώς διαχειριζόμενη επιχείρηση.

Κόστος Συμμετοχής

 1. Επειδή το πρόγραμμα της Κορώνης βρίσκεται σε οργανωμένο camping, το οποίο έχει καθορισμένο κόστος παραμονής, ο κάθε εθελοντής πρέπει να καλύψει εξ' ολοκλήρου το ποσό παραμονής του σε αυτό. Επομένως ο εθελοντής πληρώνει την συνδρομή του ΑΡΧΕΛΩΝ που είναι συγκεκριμένο ποσό και έπειτα καλύπτει ξεχωριστά και το ποσό που καλύπτει τη διαμονή του. Η οικονομική συμμετοχή των εθελοντών στα προγράμματά μας είναι 150€ από 7 Ιουνίου-15 Ιουνίου και από 21 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου και 200€ από 16 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου Το κόστος διαμονής για τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι 6€ την ημέρα. Ο κάθε εθελοντής θα πρέπει να διευθετεί την πληρωμή του κάμπινγκ όταν φτάνει στο πρόγραμμα. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αδυνατεί να επιδοτήσει την παραμονή των εθελοντών στο camping. Η οικονομική συμμετοχή των εθελοντών καλύπτει τα διοικητικά έξοδα, την ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, τα έξοδα για την κατάρτιση του εθελοντή, την ασφαλιστική κάλυψη κατά την διάρκεια συμμετοχής του στο πρόγραμμα για την περίπτωση ατυχήματος και το μπλουζάκι του εθελοντή που λαμβάνεται με την άφιξη στο πρόγραμμα. Το ποσό πληρώνεται άπαξ και πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη της περιόδου εθελοντισμού.
 2. Ειδική έκπτωση στο κόστος συμμετοχής είναι δυνατή για άτομα με άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας και νοοτροπίας που μπορεί να δοθεί κατόπιν αιτήσεως. Στην αίτηση συμμετοχής θα βρείτε ένα κουτάκι όπου μπορείτε να αιτηθείτε έκπτωση. Αυτή η έκπτωση δεν ισχύει για το κόστος διαμονής ή διατροφής. Η έκπτωση δεν ισχύει για τα προγράμματα του Αμβρακικού Κόλπου και του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Επίσης, δεν ισχύει για εθελοντές προηγούμενων ετών.
 3. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν είναι σε θέση να προσφέρει αποζημίωση. Οι εθελοντές καλύπτουν τα έξοδα τόσο για τη μετάβαση όσο και για τη διατροφή τους. Οι εθελοντές ζουν κοινοτική ζωή και μοιράζονται τα έξοδα διατροφής, τα οποία υπολογίζονται γύρω στα 25-35€ την εβδομάδα. Όποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτό τότε μπορεί να υπολογίζει γύρω στα 15€ την ημέρα.
 4. Παρακαλώ πολύ να λαμβάνεται υπόψη ότι θα πρέπει να βρίσκεστε στο πρόγραμμα μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου εθελοντισμού σας και να υπολογίζετε ότι θα φύγετε μία μέρα μετά το τέλος της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση που κάποιος εθελοντής επιθυμεί να παραμείνει στο πρόγραμμα παραπάνω από την περίοδο που έχει προσυμφωνηθεί αυτό θα γίνεται ΜΟΝΟ κατόπιν συνεννόησης με την Υπεύθυνη Εθελοντών (volunteers@archelon.gr) και την Υπεύθυνη Νότιας Πελοποννήσου (southpelop@archelon.gr).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Το σημείο συνάντησης είναι το camping Κορώνη στην Κορώνη.

Υπάρχει μόνο ένα απευθείας δρομολόγιο ΚΤΕΛ από Αθήνα προς Κορώνη το οποίο πραγματοποιείται καθημερινά. Περισσότερα δρομολόγια όμως πραγματοποιούνται από την Καλαμάτα προς την Κορώνη, επομένως ίσως είναι βολικότερο να ταξιδέψετε με ΚΤΕΛ από την Αθήνα ή την Πάτρα προς Καλαμάτα κι από εκεί με ένα άλλο δρομολόγιο για Κορώνη.

Από την Αθήνα:

 1. Από την πλατεία της Ομόνοιας (στάση μετρό, τραίνου και λεωφορείων) περπατάτε την οδό Αγίου Κωνσταντίνου που ξεκινά από την πλατεία για τρία τετράγωνα και στρίβετε αριστερά στην οδό Μενάνδρου (επειδή η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρκετούς πορτοφολάδες γι αυτό καλό είναι να είστε προσεκτικοί). Από την οδό Μενάνδρου παίρνετε το αστικό λεωφορείο 051 (€1.40) προς το σταθμό του ΚΤΕΛ στην λεωφόρο Κηφισού. Κατεβαίνετε στην τελευταία στάση που είναι ο σταθμός των λεωφορείων ΚΤΕΛ (λεωφόρος Κηφισού αριθμ. 100).
 2. Στο σταθμό του ΚΤΕΛ, πηγαίνετε στο γκισέ της Μεσσηνίας (210 5124910-11) και:
  1. Παίρνετε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό την Κορώνη (€27.20, μόνο μια διαδρομή καθημερινά στις 6:30).
  2. Παίρνετε το λεωφορείο ΚΤΕΛ με προορισμό την Καλαμάτα (€22.20, στις 6:15 (όχι Κυριακή), 7:30, 8:30 (express), 10:30 (express), 11:45, 13:00(express), 14:15, 15:30, 16:30 (express), 17:30, 19:30 (express), 21:30) και από εκεί το λεωφορείο ΚΤΕΛ (27210 23145) για Κορώνη (€5.00 στις 05:00 (όχι Σάββατο-Κυριακή), 06:15, 09:30 (όχι Κυριακή), 11:45, 14:30, 19:00). Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που φεύγουν από την Αθήνα μετά τις 15:00 δεν φτάνουν εγκαίρως στην Καλαμάτα για να προλάβετε το τελευταίο ΚΤΕΛ από την Καλαμάτα για Κορώνη και η διανυκτέρευση στην Καλαμάτα δεν συστήνεται).

Σημείωση: Το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο από την Αθήνα προς Καλαμάτα και Κορώνη διέρχεται επίσης από την Κόρινθο (0030 27410 49753) και την Τρίπολη (0030 2710 242086), επομένως μπορείτε να το πάρετε και από εκεί (εκτός των δρομολογίων express) εάν είναι πιο βολικό για εσάς. Συνήθως υπάρχουν θέσεις διαθέσιμες, αλλά είναι πάντα φρόνιμο να ελέγχετε τη διαθεσιμότητα με το σταθμό των ΚΤΕΛ.

Από την Πάτρα:

 1. Παίρνετε ένα λεωφορείο ΚΤΕΛ (Ζαΐμη 2, τηλ. 0030 2610 623886-8) προς Καλαμάτα (€22.80, στις 08:30 και 16:00). Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι το λεωφορείο των 16:00 πιθανόν να μη φτάσει εγκαίρως στην Καλαμάτα για να προλάβετε το τελευταίο λεωφορείο για Κορώνη. Μπορείτε να το προλάβετε αν κατεβείτε στο Ασπρόχωμα λίγο έξω από την Καλαμάτα αλλά υπάρχει πιθανότητα και να το χάσετε.
 2. Παίρνετε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ (οδός Αρτέμιδος, έναντι καινούργιας αγοράς, τηλ.27210 28581) από την Καλαμάτα προς Κορώνη (€5.00 στις 05:00 (όχι Σάββατο-Κυριακή), 06:15, 09:30 (όχι Κυριακή), 11:45, 14:30, 19:00).

Από την Καλαμάτα:

Παρακαλούμε δείτε την υποπαράγραφο 2.ii στις οδηγίες μετάβασης από την Αθήνα.

Στη διάρκεια του ταξιδιού προς Κορώνη ζητήστε από τον οδηγό να σας κατεβάσει στο camping Κορώνη. Αυτό θα σας γλιτώσει από το να περπατήσετε 500m ανηφόρα με όλες σας τις αποσκευές. Φροντίστε πριν ανεβείτε στο λεωφορείο να έχετε ενημερώσει τον υπεύθυνο των αποσκευών για τη στάση σας ώστε να έχει τοποθετήσει τις αποσκευές σας στη δεξιά μεριά του λεωφορείου ώστε να είναι ευκολότερο να κατεβείτε πριν τον τελικό σταθμό στην Κορώνη.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΑΜΟΝΗ

Οι εθελοντές του προγράμματος της Κορώνης διαμένουν στον κατασκηνωτικό χώρο του camping Koroni (http://www.koronicamping.com), το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και απέχει 5 λεπτά από το κέντρο. Το camping διαθέτει κοινόχρηστες περιποιημένες εγκαταστάσεις:

 • WC
 • Ντους με ζεστό νερό
 • κουζίνα με βασικό εξοπλισμό
 • πλυντήριο ρούχων
 • wi - fi internet
 • ταβέρνα
 • καφετέρια
 • πισίνα
 • χώρους άθλησης

και πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Η θέση του camping προσφέρει προνομιακή πανοραμική θέα στην πόλη της Κορώνης, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται η μικρή παραλία Αρτάκη.

Εντός του camping υπάρχει έκταση συγκεκριμένη όπου διαμένουν οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ. Εκεί εντοπίζονται όλες οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους εθελοντές για την καθημερινή τους ζωή.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του κάμπινγκ είναι τα παρακάτω:

Camping Κορώνη
Κορώνη Μεσσηνίας
24004 Πελοπόννησος
Τηλ.: 27250 22119 (κιν.: 6984631118)
Fax: 2725022884
info@koronicamping.com
http://www.koronicamping.com/

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης αλλά, χρειάζεται η υπευθυνότητα και η προσπάθεια του κάθε ένα εθελοντή ξεχωριστά για τη σωστή λειτουργία και διατήρηση του χώρου.

ΚΑΙΡΟΣ

 1. Ο καιρός στην Πελοπόννησο από μέσα Ιουνίου μέχρι τέλη Αυγούστου είναι συνήθως πολύ ζεστός, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που κάποιες φορές να ξεπερνούν τους 40οC.
 2. Κατά τη διάρκεια της νύχτας κάνει ψύχρα με αρκετή υγρασία.
 3. Από τις αρχές Σεπτέμβρη ο καιρός είναι πιο κρύος με πιθανές βροχές.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ

 1. Εξοπλισμός κατασκήνωσης (Σκηνή, στρώμα, υπνόσακο, φακό κεφαλής με κόκκινο φως, ξυπνητήρι). Προτείνεται η σκηνή να είναι αδιάβροχη για την αποφυγή καταστροφής των προσωπικών πραγμάτων σας κατά την διάρκεια βροχών.
 2. Ρουχισμός. Θα χρειαστείτε διαφορετικά είδη ρουχισμού, κατάλληλα για τις διαφορετικές δουλειές και συνθήκες καιρού:
  α) «Επίσημα» ρούχα για το πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού. Σημειώστε πως ζούμε σε κατασκήνωση, οπότε τα άσπρα ή τα ανοιχτόχρωμα ρούχα βρωμίζουν πολύ εύκολα
  β) Ανθεκτικά ρούχα και παπούτσια για τις εργασίες πεδίου (π.χ φόρμα και φούτερ, βερμούδα)
  γ) Ανθεκτικά, σκουρόχρωμα ρούχα (π.χ. μακρύ παντελόνι, μακρυμάνικο πουκάμισο ή φούτερ) για τη βραδινή περιπολία (αν έρθετε στην περίοδο Ιουνίου-μέσα Αυγούστου)
  δ) Άνετα και δροσερά ρούχα και παπούτσια (ιδιαίτερα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβρη)
  ε) Αδιάβροχα και ζεστά ρούχα και παπούτσια ιδιαίτερα το Σεπτέμβρη
 3. Μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, εντομοαπωθητικό (αυτά μπορούν να αγοραστούν και στην Κορώνη)
 4. Δίπλωμα οδήγησης αυτοκίνητου αν έχετε
 5. Προαιρετικά CDs ή iPods αν θέλετε να εμπλουτίσετε τη μουσική του camping
 6. Φωτογραφική μηχανή (ιδιαίτερα επιθυμητές και οι αδιάβροχες φωτογραφικές μηχανές)
 7. Αιώρα καθώς λόγω ζέστης δεν είναι εύκολο να ξεκουραστεί κανείς μέσα στην σκηνή του στην διάρκεια της μέρας
 8. Μπουκάλι για νερό απαραίτητο κάθε μέρα στην δουλειά πεδίου
 9. Δεν είναι απαραίτητο να φέρετε κάποιον εξοπλισμό μαγειρέματος ή μαχαιροπίρουνα διότι τα βασικά είδη υπάρχουν στο πρόγραμμα. Ωστόσο, οποιοσδήποτε εξοπλισμός είναι πάντα ευπρόσδεκτος.
 10. Ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι διαθέσιμο στο χώρο καθώς επίσης και ένα άρτια εξοπλισμένο φαρμακείο, αλλά θα πρέπει να φέρετε οποιοδήποτε ιδιαίτερο φάρμακο λαμβάνετε ή πιθανόν να χρειαστείτε όπως φαρμακευτική αγωγή για αλλεργίες.
 11. ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

 1. Σε περίπτωση που θέλετε να λάβετε οτιδήποτε ταχυδρομικώς η διεύθυνση είναι: Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, Camping Koroni <το όνομά σας>, Κορώνη Μεσσηνίας 24004, Ελλάδα
 2. Το πρόγραμμα ξεκινάει επίσημα την 7η Ιουνίου και τελειώνει στις 15η Σεπτεμβρίου. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα βρίσκονται εκεί μία μέρα πριν την έναρξη του και μέχρι την λήξη του.
 3. Υπ'όψιν ότι θα πρέπει να βρίσκεστε στο πρόγραμμα μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου εθελοντισμού σας και να υπολογίζετε ότι θα φύγετε μία μέρα μετά το τέλος της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα.
 4. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ παρέχει στους εθελοντές τα βασικά είδη υγιεινής (καθαριστικά κουζίνας και χαρτιά υγείας), υποδομής (κουζίνα, τραπεζαρία, σκίαση) και μαγειρέματος (μαγειρικά σκεύη, εστίες υγραερίου). Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε εθελοντής να συμβάλει στη συντήρηση της κατασκήνωσης. Επιπλέον, οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου. Για αυτό στο καθημερινό πρόγραμμα οι εθελοντές σε κυκλική βάρδια υποχρεούνται να συνεισφέρουν στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.
 5. Εθελοντές που έρχονται στο πρόγραμμα της Κορώνης στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν βοηθούν στο στήσιμο του κατασκηνωτικού μας χώρου, ο οποίος φιλοξενεί κάθε χρόνο 20 άτομα κατά μέσο όρο. Την πρώτη εβδομάδα το προσωπικό ετοιμάζεται για την ανερχόμενη περίοδο φωλεοποίησης των θαλασσίων χελωνών ενώ πραγματοποιούνται καθαρισμοί των παραλιών ωοτοκίας. Το ίδιο ισχύει και για το τέλος του προγράμματος. Οι εθελοντές ασχολούνται με την αποξήλωση των εγκαταστάσεων και την αποθήκευση τους.
 6. Οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των προσωπικών τους αντικειμένων. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν φέρει ευθύνη για τα αντικείμενα σας. Σε κάθε περίπτωση στην υποδοχή του Camping Koroni υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.
 7. Οι εθελοντές αν θέλουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής μπορούν να το ζητήσουν από την Υπεύθυνη Νότιας Πελοποννήσου (southpelop@archelon.gr) κατά προτίμηση κατά την συμμετοχή τους.
 8. Εθελοντές με άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας και νοοτροπίας είναι απαραίτητοι για τα προγράμματα πεδίου. Αν διαθέτετε τα παραπάνω κριτήρια παρακαλούμε να το αναφέρετε στην αίτηση συμμετοχής σας.
 9. Η επιστροφή των εθελοντών στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ευπρόσδεκτη και δίνεται προτεραιότητα στις αιτήσεις τους. Αν είστε προηγούμενος εθελοντής του ΑΡΧΕΛΩΝ παρακαλώ πολύ να το αναφέρετε στην αίτησή σας.
 10. Σε περίπτωση πρακτικής άσκησης ο εθελοντής πρέπει να ειδοποιήσει την Υπεύθυνη Εθελοντών στο volunteers@archelon.gr αρκετό καιρό πριν, ώστε να υπάρχει ο χρόνος για όλη την προετοιμασία των λεπτομερειών. Σημειώστε ότι στην πρακτική σας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά δεδομένα από το πρόγραμμα.
 11. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

Σημαντικό μέρος της δουλειάς σας ως εθελοντής-τρια θα είναι η συλλογή βιομετρικών δεδομένων κατά τη διάρκεια των περιόδων φωλεοποίησης και εκκόλαψης.

Συλλογή επιστημονικών δεδομένων/εργασία πεδίου:

1) Η περίοδος φωλεοποίησης ξεκινά αρχές Ιουνίου και διαρκεί μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Η εργασία πεδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου φωλεοποίησης περιλαμβάνει:

 • Πρωινή παρακολούθηση, όπου καταγράφονται χνάρια και φωλιές θαλ. χελωνών, εκκολαπτόμενες φωλιές ενώ φωλιές που κινδυνεύουν μεταφέρονται σε άλλο σημείο
 • Ανταπόκριση σε περιστατικά τραυματισμένων ή νεκρών χελωνών

2) Η περίοδος εκκόλαψης ξεκινά μέσα Ιουλίου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Η εργασία πεδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου εκκόλαψης περιλαμβάνει:

 • Πρωινή παρακολούθηση, όπου καταγράφονται χνάρια νεοσσών και φωλιών, μαρκάρισμα εκκολαπτόμενων φωλιών, και παρακολούθηση/προστασία νεοσσών που βρίσκονται ακόμα στην παραλία.
 • Σκίαση φωλιών που προστατεύουν τους νεοσσούς από αποπροσανατολισμό.
 • Εκσκαφές φωλιών που έχουν ήδη εκκολαφτεί για να προσδιοριστεί το ποσοστό εκκόλαψης.
 • Ανταπόκριση σε περιστατικά τραυματισμένων ή νεκρών χελωνών.

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης:

Σαν μέλη του εθελοντικού προσωπικού θα χρειαστεί να ενημερώσετε πάρα πολλούς επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις παραλίες ωοτοκίας. Θα λάβετε μέρος σε δραστηριότητες εξεύρεσης πόρων, απαραίτητων για τρέχοντα έξοδα του προγράμματος.
Οι δραστηριότητες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και περιλαμβάνουν:

 1. Περιπολίες στις παραλίες ωοτοκίας όπου το προσωπικό μας ενημερώνει τους λουόμενους για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας.
 2. Φύλαξη των παραλιών κατά τη διάρκεια της νύχτας έτσι ώστε να αποφευχθεί η όχληση των θαλ. χελωνών από τυχόν επισκέπτες.
 3. Λειτουργία Ενημερωτικών Σταθμών όπου ενημερώνεται πλήθος επισκεπτών για την προστασία των θαλασσίων χελωνών, τις δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ και τις δημόσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το Σύλλογο και τους εθελοντές. Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς του ΑΡΧΕΛΩΝ κάνοντας μια υιοθεσία ή μια δωρεά.
 4. Παρουσιάσεις και ενημερωτικά τραπεζάκια σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Γενικά καθήκοντα

Τα καθήκοντα διανέμονται από τους υπεύθυνους πεδίου και περιλαμβάνουν όλους τους τομείς (ενημέρωση του κοινού, προστασία φωλιών και χελωνών, συντήρηση / κατασκευές, μαγείρεμα / καθαριότητες). Οι εθελοντές εκπροσωπούν τον ΑΡΧΕΛΩΝ όλες τις ώρες, όταν εκτελούν καθήκοντα και όχι μόνο. Για αυτό σωστή συμπεριφορά και εμφάνιση απαιτείται όλες τις ώρες. Κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα δεν επιτρέπεται εν ώρα καθηκόντων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η εργασία στο πεδίο περιλαμβάνει πολλές ώρες περπάτημα στην παραλία, πολλές φορές κάτω από τον ήλιο και στη ζέστη, που κάποιες φορές ίσως είναι και 6 ώρες. Με καλή φυσική κατάσταση αυτό είναι εφικτό, αλλά να είστε προετοιμασμένοι ότι οι βάρδιες μπορεί να διαρκούν πολύ και να είναι κουραστικές. Με την κατάλληλη διάθεση και την κατάλληλη ομάδα μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό!

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΑΡΧΕΛΩΝ (www.archelon.gr) έτσι ώστε να πάρετε μια ιδέα για την Οργάνωση και τη φύση του προγράμματος στη Πελοπόννησο.

Αν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 6951 009785 και email: southpelop@archelon.gr (Υπεύθυνη Νότιας Πελοποννήσου), ή στο 210 5231342 και email: volunteers@archelon.gr (Κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, καθημερινές 9.00πμ με 5.00μμ)

Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε την Υπεύθυνη Νότιας Πελοποννήσου στο southpelop@archelon.gr για την αναμενόμενη ώρα άφιξή σας στο πρόγραμμα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

ΑΡΧΕΛΩΝ, Υπεύθυνη Νότιας Πελοποννήσου 0030 6951 009785
ΑΡΧΕΛΩΝ, Κεντρικά γραφεία 0030 210 5231342
ΚΤΕΛ Αθηνών 0030 210 5134110
0030 210 5134111
ΚΤΕΛ Πάτρας 0030 2610 623888
ΚΤΕΛ Καλαμάτας 0030 2721028581
ΚΤΕΛ Κορώνης 0030 2725022231
ΚΤΕΛ Χαροκοπειό 0030 2725041280
Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 0030 210 3530000
Αεροδρόμιο Καλαμάτας 0030 2721063805

Μάθετε περισσότερα για τη Πελοπόννησο στο παρακάτω link:
http://www.discovergreece.com/en/mainland/peloponnese

Η επιτυχία του προγράμματος επαφίεται στην συνεισφορά και υπευθυνότητα των εθελοντών. Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη, παραγωγική και εκπαιδευτική διαμονή!