Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

NEA

Δελτία Τύπου


Τα πρώτα χελωνάκια της Ζακύνθου στα Σεκάνια
Δημοσιεύθηκε στις: 20/07/2016
Το βράδυ της 17 Ιουλίου 2016, 13 χελωνάκια ξεκίνησαν το επικίνδυνο ταξίδι της ζωής τους, αφήνοντας τα ίχνη τους στην άμμο, γεγονός που αποτελούσε ευχάριστη έκπληξη για την ερευνητική ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ και του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ.

Διπλή χαρά τα χελωνάκια της Πελοποννήσου σε Κυπαρισσιακό κόλπο και Κορώνη!
Δημοσιεύθηκε στις: 18/07/2016
Το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου 2016 τα πρώτα χελωνάκια της Πελοποννήσου ξεμύτισαν από τις φωλιές τους, στην Κυπαρισσία και στην Κορώνη και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην θάλασσα!

Απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας Caretta- Caretta «Γιασμίν» στην Ζάκυνθο
Δημοσιεύθηκε στις: 14/07/2016
Περισσότεροι από 300 επισκέπτες αλλά και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του νησιού είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την επιστροφή του άγριου ζώου στο φυσικό του περιβάλλον.

Τα πρώτα χελωνάκια για το 2016 κολυμπάνε από σήμερα στα νερά της Κρήτης
Δημοσιεύθηκε στις: 14/07/2016
Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ και η ομάδα εθελοντών του Ρεθύμνου ανακοινώνει με χαρά την έλευση των πρώτων νεοσσών που για φέτος «επέλεξαν» την Κρήτη σαν σημείο εκκίνησης της περιόδου εκκόλαψης. Τα ίχνη από τα πρώτα χελωνάκια εντοπίστηκαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου, το πρωί στην περιοχή του Άδελε στο Ρέθυμνο.

Με την στήριξη του κόσμου και την βοήθεια των εθελοντών και πάλι ελεύθερος ο «Ελευθήρ-Λεών»
Δημοσιεύθηκε στις: 13/07/2016
Ο «Ελευθήρ-Λεών» ήταν από τις τυχερές χελώνες. Είχε την τύχη να τον εντοπίσουν όταν ήταν τραυματισμένος και να τον μεταφέρουν άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη. Έδωσε επίσης την ευκαιρία σε δεκάδες κόσμο να τον θαυμάσουν στο ταξίδι του προς την επιστροφή στη θάλασσα, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.

Γιορτάζοντας 1000 φωλιές με την απελευθέρωσης της «Γιασμίν» στη Ζάκυνθο
Δημοσιεύθηκε στις: 12/07/2016
Στις 12 Ιουλίου, ένα πολύ σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα μπροστά από το ξενοδοχείο Crystal στην παραλία Καλαμακίου Zακύνθου. Η χελώνα Caretta Caretta «Γιασμίν» που είχε βρεθεί τραυματισμένη θα απελευθερωθεί σήμερα στο φυσικό της περιβάλλον.

Απελευθέρωση του «Ελευθήρ-Λεών» στο Ρέθυμνο
Δημοσιεύθηκε στις: 08/07/2016
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με τον όμιλο Grecotel και τον Δήμο Ρεθύμνης διοργανώνουν την απελευθέρωση του και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε σε αυτό το μοναδικό γεγονός και να φύγετε με μια πολύ ευχάριστη ανάμνηση για ένα είδος που κάποτε ήταν ελεύθερο, κάποτε τραυματίστηκε, κάποτε έζησε για καιρό περιορισμένο σε ένα μικρό χώρο μέχρις ότου μπορέσει να επανέλθει με ασφάλεια στο φυσικό του περιβάλλον.

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι φωλιές της Caretta caretta στον Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο!
Δημοσιεύθηκε στις: 29/06/2016
Κατά την 28η Ιουνίου ο αριθμός των φωλιών έφτασε τις 1.000 για την φετινή χρονιά 2016 του προγράμματος προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στον Nότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο! Οι προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ για προστασία της θαλάσσιας χελώνας έχουν αποφέρει καρπούς μέσα από την αύξηση στον αριθμό φωλιών του είδους.

Μικρά βήματα προς ένα καλύτερο μέλλον για την θαλάσσια χελώνα στην Κρήτη
Δημοσιεύθηκε στις: 28/06/2016
ΑΡΧΕΛΩΝ, εθελοντές από όλο τον κόσμο, κάτοικοι και τοπικές αρχές συμμαχούν για τη βιώσιμη αξιοποίηση του χώρου των παραλιών ωοτοκίας που δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες.

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2016 στον ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 14/06/2016
Η φετινή εκδήλωσε ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε κάθε άλλη χρονιά. Η απήχηση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Η καλή τους διάθεση, τα συγκινητικά και ενθαρρυντικά τους σχόλια για το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν κινητήριος δύναμη να συνεχίσουμε την δύσκολη σεζόν.

Βοήθησε τις τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες! Σεμινάριο Ιουνίου για Εθελοντές Διασώστες Θαλασσίων Χελωνών
Δημοσιεύθηκε στις: 10/06/2016
Tο Σάββατο 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί 4ωρο σεμινάριο (10:00 με 14:00), στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ (3η μαρίνα Γλυφάδας). Το σεμινάριο θα είναι θεωρητικό και πρακτικό με εφαρμογή τεχνικών στις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης.

Υποστήριξη της εταιρίας City Contact στο έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 09/06/2016
Η City Contact μας στηρίζει ξανά, ως χορηγός επικοινωνίας, δημοσιεύοντας άρθρο για το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Athens Guide για τρία συνεχόμενα τεύχη και με καταχωρήσεις για τα προγράμματα προστασίας των θαλάσσιων χελωνών της Κρήτης στους χάρτες Heraklion Map & Chania-Rethymno Map.

Πόσο καλό προμηνύεται το 2016 για τις θαλάσσιες χελώνες της Κρήτης;
Δημοσιεύθηκε στις: 06/06/2016
«Η έναρξη του καλοκαιριού συνοδεύτηκε με 2 ακόμα φωλιές στην Κρήτη. Αυτή τη φορά στην παραλία ωοτοκίας του Κομμού, στον κόλπο της Μεσσαράς,την Τετάρτη 1η Ιουνίου και η δεύτερη 2/6 στην παραλία ωοτοκίας του Μάλεμε, στον κόλπο των Χανίων».

Τέλος καλό, όλα καλά για την ταλαιπωρημένη «Άρτεμις», ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης!
Δημοσιεύθηκε στις: 01/06/2016
Η «Άρτεμις» είχε θεαθεί να κολυμπά αδύναμη στα νερά γύρω από το Φαρμακονήσι στις 28 Ιανουαρίου 2016. Ταξίδεψε με τη βοήθεια της AEGEAN στην Αθήνα δυο μέρες μετά όπου διαπιστώθηκε τραύμα στο καβούκι και διαγνώστηκε με πνευμονία. Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά, είναι πλέον τελείως καλά και έτοιμη να επιστρέψει στη θάλασσα!

Ξεκίνησε η ωοτοκία της Caretta caretta στον Λακωνικό Κόλπο
Δημοσιεύθηκε στις: 01/06/2016
Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Μαΐου 2016 εντοπίστηκε η πρώτη φωλιά Caretta caretta στον Λακωνικό κόλπο. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην παραλία του Βαλτάκι.