Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

ΝΕΑ

Τα νέα μας


 Τα Χανιά καλωσορίζουν τους πρώτους νεοσσούς!
Δημοσιεύθηκε στις: 20/07/2018
Στα Χανιά στην παραλία Γεράνι, η ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ ανακάλυψε τα πρώτα χελωνάκια τα οποία έκαναν τα πρώτα τους βήματα και κατέληξαν όλα ασφαλή στην θάλασσα για φέτος, στις 17 Ιουλίου!

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 19/07/2018
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο ΑΡΧΕΛΩΝ ζητά να καλύψει Θέση Υπευθύνου Εθελοντών για 1 έτος (λόγω άδειας μητρότητας της σημερινής εργαζόμενης).

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (Μάιος - Ιούνιος 2018)?
Δημοσιεύθηκε στις: 19/07/2018
Η εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης, Joanne Stournara, μας ενημερώνει για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Μάιο και Ιούνιο του 2018.

 Τα πρώτα χελωνάκια κολυμπάνε στον Λακωνικό Κόλπο
Δημοσιεύθηκε στις: 18/07/2018
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Ιουλίου, καταγράφηκαν από τους εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στον Λακωνικό κόλπο, στην παραλία Σελινίτσα, πάνω από 20 ίχνη από μικρά χελωνάκια που βρήκαν τον δρόμο τους για την θάλασσα.

 Στο Ρέθυμνο οι πρώτοι νεοσσοί καρέτα της Κρήτης
Δημοσιεύθηκε στις: 18/07/2018
Η περίοδος εκκόλαψης των φωλιών της καρέτα στην Κρήτη ξεκίνησε από τις παραλίες του Ρεθύμνου για φέτος. Το Σάββατο 14/7 στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ βρήκαν τα πρώτα ίχνη από χελωνάκια που έκαναν τα πρώτα τους βήματα με επιτυχία στη θάλασσα.

 Οταν τα πρώτα χελωνάκια καρέτα του Κυπαρισσιακού κόλπου δεν βρήκαν τη θάλασσα
Δημοσιεύθηκε στις: 18/07/2018
Τα ίχνη των πρώτων νεοσσών που βγήκαν από τη φωλιά τους εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Ιουλίου από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ. Με έκπληξη όμως και απογοήτευση διαπίστωσαν πως τα ίχνη  δεν οδηγούσαν στη θάλασσα, αλλά κατευθύνονταν προς την αντίθετη κατεύθυνση λόγω των τεχνητών φώτων στην περιοχή!

 Κόλπος Λαγανά Ζακύνθου: Προσοχή στις χελώνες στη θάλασσα!
Δημοσιεύθηκε στις: 12/07/2018
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ επισημαίνει τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν ανεβούμε σε σκάφος παρατήρησης σχετικά με την αποφυγή ενόχλησης των ζώων.

 Η «Αναστασία» συνεχίζει το ταξίδι της
Δημοσιεύθηκε στις: 11/07/2018
Στη θέα της θαλάσσιας χελώνας που ονομάσαμε «Αναστασία», που απομακρυνόταν προς την ελευθερία του, νιώσαμε ευγνώμονες που ήμασταν παρόντες στο Ρέθυμνο αυτό το όμορφο πρωινό στις 3 Ιουλίου.

 Η Πολυκάστη της Γιάλοβας και τα σεμινάρια για τη διάσωση των θαλασσίων χελωνών
Δημοσιεύθηκε στις: 29/06/2018
Εντοπίστηκε από λουόμενους στην παραλία της Γιάλοβας, στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου, στα μέσα Ιουνίου και ήταν χτυπημένη στο κεφάλι με αμβλύ εργαλείο.

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (Μάρτιος-Απρίλιος 2018);
Δημοσιεύθηκε στις: 19/06/2018
Η εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης, Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα της περιόδου Μάρτιος-Απρίλιος 2018.

 Οι πρώτες φωλιές του έτους και στην Κορώνη!
Δημοσιεύθηκε στις: 15/06/2018
Στις 8 Ιουνίου εντοπίστηκαν και οι πρώτες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, στις παραλίες Ζάγκα και Μεμί της Κορώνης με μεγάλη χαρά και προσμονή από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ στη πρωινή τους παρατήρηση.

 Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μέρα των Θαλάσσιων Χελωνών, 16 Ιουνίου 2018
Δημοσιεύθηκε στις: 15/06/2018
Χελώνες ή Τουρίστες; Μπορούμε να ζήσουμε μαζί.
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ κλείνει φέτος 35 χρόνια ενεργής παρουσίας στον αγώνα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους. Ελπίζουμε ότι οι θαλάσσιες χελώνες θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στις θάλασσες του πλανήτη μας και ότι θα μπορούμε να ζήσουμε μαζί, άνθρωποι και χελώνες, στα χρόνια που έρχονται.

 Ωραία έκπληξη για τους επισκέπτες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου
Δημοσιεύθηκε στις: 07/06/2018
Μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης φωλιάς όπου βρέθηκε λίγες ώρες πριν από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, στη παραλία Καλαμακίου, η απελευθέρωση της «Ερμιόνης» πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ?
Δημοσιεύθηκε στις: 05/06/2018
Οι πλαστικές σακούλες σκοτώνουν τις θαλάσσιες χελώνες...

 Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου στη θεωρία και στην πράξη
Δημοσιεύθηκε στις: 31/05/2018
Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, το MEDASSET και το WWF Ελλάς αναδεικνύουν την ανάγκη να αποκτήσει ο Κυπαρισσιακός Κόλπος θεσμικό πλαίσιο προστασίας, σε συνέχεια των πρόσφατων παραβάσεων στην περιοχή.

 Η θεωρία για την προστασία της καρέτα γίνεται πράξη στο Ρέθυμνο
Δημοσιεύθηκε στις: 21/05/2018
Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε, για 4η χρονιά, η ετήσια συνάντηση υπηρεσιών και φορέων για τη αποτελεσματικότερη διαχείριση του βιοτόπου αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στις παραλίες του κόλπου Ρεθύμνου.

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στα πλαίσια του Let’s do it Greece συμμετέχει στο καθαρισμό της παραλίας Γλυφάδας
Δημοσιεύθηκε στις: 03/05/2018
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει παγκοσμίως με τα απορρίμματα τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, συμμετέχει κάθε χρόνο θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

 O ΑΡΧΕΛΩΝ για άλλη μια χρονιά συμμετέχει με επιτυχία στο Street Relays 2018!
Δημοσιεύθηκε στις: 27/04/2018
Φυσικά και φέτος, δε θα μπορούσε να λείψει ο ΑΡΧΕΛΩΝ, όπου μαζί με τους εθελοντές του συμμετείχε στα αγωνίσματα του "Βίκος Street Relays 2018" στην παραλία της Γλυφάδας το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018.

 Εμπειρίες της ομάδας εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης το χειμώνα που μας πέρασε
Δημοσιεύθηκε στις: 18/04/2018
Η ομάδα των Ελλήνων εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνει πολύ τακτικά δράσεις που είτε έχουν σχέση με τις θαλάσσιες χελώνες είτε όχι, και μέσα από αυτές αναπτύσσεται μια δυνατή σχέση ανθρώπων διαφορετικών μεταξύ τους που όμως ενώνονται με έναν κοινό σκοπό...

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2018)?
Δημοσιεύθηκε στις: 15/03/2018
Η εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης, Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018.