Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

ΝΕΑ

Τα νέα μας


 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 21/11/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 6 Οκτωβρίου – 26 Οκτωβρίου 2012.

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στο «Πανηγύρι της Φύσης»
Δημοσιεύθηκε στις: 09/11/2012
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, σε συνεργασία με άλλες 25 Περιβαλλοντολογικές & Φιλοζωικές μη Κυβερνητικές Οργανώσεις διοργάνωσαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στη Σχολή Μωραΐτη, το «Πανηγύρι της Φύσης». Μια γιορτή για τη φύση και τα ζώα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε ό,τι αφορά το περιβάλλον. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν εκεί!!

 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 09/11/2012
(με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Ακτών)

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Ακτών (24 Οκτωβρίου) και με σκοπό την ενημέρωση της διδασκαλικής κοινότητας για το εκπαιδευτικό έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ και τις μεθόδους ένταξής του στο σχολικό πρόγραμμα, διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου σεμινάριο με θέμα «Προστάτες της Γης: νέοι πολίτες σε δράση – Caretakers of the Earth: Young citizens take action».

 Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. οδεύουν προς την καταστροφή της βιοποικιλότητας
Δημοσιεύθηκε στις: 30/10/2012
«Τα κράτη της Ε.Ε. πρέπει να ξεκινήσουν να επενδύουν στο περιβάλλον άμεσα, και να σταματήσουν να δίνουν σημασία στους παρεμβατικούς λομπίστες ορισμένων συμφερόντων. Ειδάλλως η Ε.Ε. θα αποτύχει στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα μόλις δύο χρόνια μετά την υιοθέτηση των στόχων για το 2020!», τονίζει ο Ariel Brunner, Συντονιστής του Τομέα Πολιτικής Περιβάλλοντος της BirdLife Europe.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 24/10/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 21 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2012.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 16/10/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 7-20 Σεπτεμβρίου 2012.

 «Ο Σύλλογος της Χελώνας» και οι «Νέοι Εθελοντές σε Δράση
Δημοσιεύθηκε στις: 03/10/2012
Η Περιβαλλοντική ομάδα του δημοτικού σχολείου των Σχολών Αμερικανικής Παροικίας (ΑCS) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά φέτος και έχει θέμα τη θαλάσσια χελώνα. Ο απώτερος στόχος του σχολικού «συλλόγου» μας είναι η ενεργός συμμετοχή και δράση. Οι συναντήσεις στο σχολείο δίνουν στα παιδιά πρωτοβουλία και τα βγάζουν από τα στενά όρια της σχολικής τάξης: Ο «Σύλλογος της Χελώνας» δημιουργεί μια καινοτόμο συνεργασία με το Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και εισάγει το Πρόγραμμα «Νέοι Εθελοντές σε Δράση».

 Επιστροφή της «Λουίζας», θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, στη Κρητική θάλασσα
Δημοσιεύθηκε στις: 01/10/2012
Η «Λουίζα» απελευθερώθηκε από την παραλία του Αδελιανού Κάμπου στο Ρέθυμνο Κρήτης, μπροστά από το ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach, που είχε «υιοθετήσει» συμβολικά την χελώνα χορηγώντας την περίθαλψή της. Για την επιστροφή της στην Κρητική θάλασσα, διοργανώθηκε εκδήλωση από τους «υιοθέτες» της στο ξενοδοχείο, δίνοντας ένα εξαιρετικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους 400 τουρίστες και λουόμενους που παρευρέθηκαν εκεί, οι οποίοι «μοιράζονται» τις παραλίες του Ρεθύμνου με τις θαλάσσιες χελώνες, που έρχονται να ωοτοκήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 25/09/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα της εβδομάδας από 31 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου 2012.

 Νέα ενημερωτικά ταμπλό στους Ενημερωτικούς Σταθμούς της Κρήτης
Δημοσιεύθηκε στις: 25/09/2012
Οι δράσεις ενημέρωσης, που γίνονται με ενημερωτικούς σταθμούς, με παρουσιάσεις σε ξενοδοχεία και δραστηριότητες με μαθητές, απευθύνονται στην τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες κάθε περιοχής. Στόχος είναι η μεταφορά, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, το μήνυμα της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών ως δείκτη υγείας και ποιότητας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, με την υιοθέτηση πρακτικών φιλικότερων προς το περιβάλλον.

 Ευρήματα ανεκτίμητης αξίας
Δημοσιεύθηκε στις: 25/09/2012
Κατά την διάρκεια εκσκαφών που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες, οι εθελοντές του προγράμματος του Κυπαρισσιακού κόλπου βρήκαν στην παραλία κάτι που έχει «ανεκτίμητη αξία» για τους ανθρώπους του ΑΡΧΕΛΩΝ: 3 πέτρες που φέρουν τους κωδικούς φωλιών από προηγούμενα έτη

 Ξεκίνησε και για φέτος το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 20/09/2012
Τα σχολεία άνοιξαν! Μαζί ξεκινά και ο ΑΡΧΕΛΩΝ το φετινό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να τοποθετούμε τάξεις στο πρόγραμμα επισκέψεων του Κέντρου Διάσωσης στην Γλυφάδα, στο τηλ 2105231342 για προκαθορισμένες επισκέψεις :στις 9:30 π.μ. και στις 11:15 π.μ., Δευτέρα με Παρασκευή για ομάδες μαθητών ( έως 50 ατόμων).

 Ολοκλήρωση Προγράμματος Πεδίου Λακωνικού κόλπου 2012
Δημοσιεύθηκε στις: 19/09/2012
6.500 χελωνάκια κατάφεραν να φτάσουν στην θάλασσα με την πολύτιμη συμβολή των 100 και πλέον εθελοντών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οι οποίοι ήρθαν από όλο τον κόσμο και αφιέρωσαν την ενέργειά τους και τον χρόνο τους, για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής και κατΆ επέκταση την προφύλαξη του φυσικού πλούτου του Λακωνικού Κόλπου!

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 10/09/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 10 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου 2012.

 ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δημοσιεύθηκε στις: 05/09/2012
Για άλλη μια χρονιά εθελοντές απΆ όλον τον κόσμο έχουν καταφθάσει για να βοηθήσουν στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας. ΠαρΆ όλες τις οικονομικές δυσκολίες πολλοί νέοι επέλεξαν και φέτος να περάσουν δημιουργικά το καλοκαίρι τους. ¶λλοι έρχονται για ένα μήνα και άλλοι για περισσότερο.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 27/08/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 29 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου 2012.

 Γιατί επιστρέφουμε στον ΑΡΧΕΛΩΝ κάθε χρόνο....
Δημοσιεύθηκε στις: 16/08/2012
Το κίνητρο της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος της αναπαραγωγής της χελώνας είναι ακόμα ισχυρό αλλά κακά τα ψέματα για να έρχεται κάποιος 6 χρόνια στη Ζάκυνθο και να έχει τον ίδιο ενθουσιασμό της πρώτης φοράς πρέπει να έχει βρει πολλά περισσότερα πράγματα που τον φέρνουν συνεχώς πίσω. Γιατί λοιπόν επιστρέφουμε κάθε χρόνο;

 Γιατί χρειαζόμαστε την Καρέτα
Δημοσιεύθηκε στις: 07/08/2012
«Και τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν οι χελώνες Caretta caretta δηλαδή; Τόσα ζώα έχουν χαθεί στο πέρασμα των αιώνων και δεν έγινε καμία καταστροφή. Συμβαίνει στη φύση» λέει πολύ συχνά ένας φίλος που του αρέσει να ματαιώνει μέσω της κοινής λογικής διάφορες «οικολογικές υπερευαισθησίες», όπως τις αποκαλεί.

 ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Μια αποτελεσματική υπηρεσία για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Δημοσιεύθηκε στις: 07/08/2012
Είναι μεγάλο και σπουδαίο το έργο που παρουσιάστηκε από την Ειδική Γραμματέα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), κα Μαργαρίτα Καραβασίλη και τις υπηρεσίες της. Εντοπίζεται κυρίως σε θέματα ελέγχου εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που μέχρι πρόσφατα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τις «καθΆ ύλην» αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Για «του λόγου το αληθές» αναφέρουμε παρακάτω μερικά παραδείγματα που αφορούν στις θαλάσσιες χελώνες...

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 02/08/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα της εβδομάδας από 20 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2012.