Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

ΝΕΑ

Τα νέα μας


 Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Δημοσιεύθηκε στις: 03/05/2012
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ για άλλη μία χρονιά συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη “Παγκόσμια Ημέρα της Γης”, που στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Έτσι, ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας Χελώνας οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση στις 22 Απριλίου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στην 3η μαρίνα Γλυφάδας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα όλων των ηλικιών, οι οποίοι διασκέδασαν, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε.

 Συνταρακτικό και μακάβριο
Δημοσιεύθηκε στις: 11/04/2012
Ένα συνταρακτικό και μακάβριο θέαμα αντίκρισαν δύτες της Ένωσης Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης (ΕΑΘ) όταν εξερευνώντας το βυθό έξω από το Παλιούρι Χαλκιδικής σε βάθος 35 περίπου μέτρων είδαν από μακριά κάτι να αιωρείται μέσα στο απόκοσμο μπλε. Πλησιάζοντας διαπίστωσαν ότι ήταν το κουφάρι μιας χελώνας Καρέττα, που ήταν πιασμένη σε πετονιά αγκυροβολημένου παραγαδιού.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 10/04/2012
Η εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης, Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2012.

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 02/04/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 23 έως 29 Μαρτίου 2012.

 Καθηγητές αγγλικής γλώσσας συναντούν τον ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 28/03/2012
Περίπου 500 καθηγητές αγγλικής γλώσσας του TESOL Greece από την Ελλάδα και το εξωτερικό συστήθηκαν στον ΑΡΧΕΛΩΝ κατά τη διάρκεια του 33ου Ετήσιου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2012, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση της Αθήνας.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 27/03/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 9 έως 22 Μαρτίου 2012 (δύο εβδομάδες).

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στο Μεξικό
Δημοσιεύθηκε στις: 27/03/2012
Το Ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο για Θαλάσσιες Χελώνες είναι μια μοναδική εκδήλωση όπου παρουσιάζονται και συζητούνται τα αποτελέσματα ερευνητικής δουλειάς και θεμάτων προστασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος έγινε το 32ο Συμπόσιο στο Huatulco του Μεξικού από 11 έως 17 Μαρτίου.

 Μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις;
Δημοσιεύθηκε στις: 26/03/2012
Με τον ερχομό της υπέροχης ελληνικής άνοιξης, του ζεστού καιρού και του ηλιόλουστου ουρανού, πολλοί από εμάς ξεκινάμε για τις παραλίες και τις ακτές για να χαρούμε τις απολαύσεις που μας προσφέρουν. Αυτό μπορεί να μας φέρει σε επαφή με τις θαλάσσιες χελώνες, που κι αυτές απολαμβάνουν τον ωραίο καιρό.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 21/03/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από τις 2 έως 8 Μαρτίου 2012.

 Η 29η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 16/03/2012
Στις 19 Φεβρουαρίου έγινε η 29η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του “ΑΡΧΕΛΩΝ”, Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, στον ειδικό χώρο εκδηλώσεων του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων χελωνών του συλλόγου στην Γλυφάδα.

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 15/03/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από τις 24 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2012.

 Συμμετέχετε στην Έρευνα για τον Εθελοντισμό!
Δημοσιεύθηκε στις: 13/03/2012
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ως Εθνικό Σημείο Επαφής και η ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. ως ανάδοχος υλοποίησης, διεξάγουν μια έρευνα με τίτλο «Μελέτη για τη διερεύνηση και αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης του εθελοντισμού».

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 06/03/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 17 έως 23 Φεβρουαρίου 2012.

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετέχει στο Κοινοτικό Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης της TESOL Greece
Δημοσιεύθηκε στις: 05/03/2012
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει γίνει συμμέτοχος στο Κοινοτικό Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης της TESOL Greece.
Η συνεργασία αυτή θα δώσει στον ΑΡΧΕΛΩΝ την ευκαιρία να εισαγάγει τον εαυτό του και τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης τόσο στους τοπικούς όσο και στους διεθνείς εκπαιδευτικούς.
H TESOL στην Ελλάδα (που είναι ένα αρκτικόλεξο για τους Καθηγητές της Αγγλικής σε όσους μιλούν άλλες γλώσσες ), είναι μια τοπική θυγατρική της διεθνούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επαγγελματικής ένωσης με έδρα στις ΗΠΑ. Ο σκοπός της Κοινοτικής Ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα του Προγράμματος TESOL, είναι να βοηθήσει την ενημέρωση των καθηγητών αγγλικών και των μαθητών για τα τρέχοντα ζητήματα, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν σοφές, συνειδητές επιλογές.

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 05/03/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 13 έως 19 Φεβρουαρίου 2012.

 Υποστήριξη των θαλάσσιων μετακινήσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ από την MINOAN LINES προς τα προγράμματα της Νότιας Κρήτης
Δημοσιεύθηκε στις: 29/02/2012
Η Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης «MINOAN LINES» συνεχίζει να μας στηρίζει, με διαφορετικούς αλλά εξίσου σημαντικούς τρόπους. Στο πλαίσιο του χορηγικού της προγράμματος, προσέφερε έκπτωση εισιτηρίων στο Σύλλογό μας, διευκολύνοντας την ετήσια μετακίνηση των στελεχών του ΑΡΧΕΛΩΝ στο πρόγραμμα της Νότιας Κρήτης.

 Οι θαλάσσιες χελώνες βρίσκουν πάντα το δρόμο τους
Δημοσιεύθηκε στις: 24/02/2012
Είναι γνωστό ότι οι θαλάσσιες χελώνες είναι ζώα μεταναστευτικά. Σε άλλες περιοχές τρέφονται και σε άλλες αναπαράγονται. Αν και οι περιοχές αυτές μπορεί να απέχουν μεταξύ τους εκατοντάδες χιλιόμετρα, μέχρι κι ένα ημισφαίριο της γης, οι χελώνες καταφέρνουν να τις βρουν με αξιοθαύμαστη ευκολία. Είναι κι αυτό ένα από τα μυστήρια της φύσης. Πώς καταφέρνουν να προσανατολίζονται μέσα στη θάλασσα;

 Η ANEK LINES υποστηρίζουν την μετακίνησή μας προς την Δυτική Κρήτη
Δημοσιεύθηκε στις: 23/02/2012
H ΑΝΕΚ LINES, με την επωνυμία «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.» με έδρα τα Χανιά, προέβη σε έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων της, για τα στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ, ενώ παράλληλα συμπεριέλαβε στο ετήσιο της ημερολόγιο γραφείου για το 2012, πληροφορίες για τον ΑΡΧΕΛΩΝ, καθώς και φωτογραφικό υλικό του εθελοντή Κώστα Παπαφιτσώρου, στον μήνα Ιούλιο.

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 20/02/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 5 έως 12 Φεβρουαρίου 2012.

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 17/02/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2012.