Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

ΝΕΑ

Τα νέα μας


 «Μια ματιά» στις δραστηριότητες του Κέντρου Διάσωσης...
Δημοσιεύθηκε στις: 14/06/2012
Η Εθελόντριά μας, Joanne Stournara, μας ενημερώνει για τα νέα του Κέντρου Διάσωσης για την εβδομάδα από 1η Ιουνίου έως 7η Ιουνίου 2012.

 Μέσα σε ΜΙΑ μέρα βρέθηκαν 13 νεκρές χελώνες Caretta caretta στην Αλεξανδρούπολη
Δημοσιεύθηκε στις: 12/06/2012
Φαίνεται πως όλοι έμαθαν τα νέα. Ο κόσμος ανησυχεί για την μοίρα της Caretta caretta.
Όμως, δύο ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:
-Γιατί τόσο μακριά από τις ακτές της Ζακύνθου?
-Ποια η αιτία του θανάτου τους?

 Μια συγκινητική εικόνα η εκδήλωση της 27ης Μαϊου στο Κέντρο Διάσωσης για την «Ημέρα της Χελώνας»
Δημοσιεύθηκε στις: 06/06/2012
Λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Μέρας της Χελώνας», οι άνθρωποι του ΑΡΧΕΛΩΝ περιγράφουν με ενθουσιασμό τις εμπειρίες τους από την ημέρα αυτή.

 «Μια ματιά» στις δραστηριότητές μας...
Δημοσιεύθηκε στις: 06/06/2012
Η Εθελόντριά μας, Joanne Stournara, μας ενημερώνει για τα νέα των προγραμμάτων μας για την εβδομάδα από 25 έως 31 Μαΐου 2012.

 Εκπαιδεύτηκαν οι Υπεύθυνοι Πεδίου που θα προσπαθήσουν να προστατέψουν 2.000 φωλιές Καρέττα
Δημοσιεύθηκε στις: 30/05/2012
Το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Υπευθύνων Πεδίου σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη της περιόδου λειτουργίας των προγραμμάτων Πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ.
Νέοι επιστήμονες και φυσιολάτρες εθελοντές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναλαμβάνουν κάθε χρόνο εξειδικευμένους τομείς κάθε περιοχής και δεσμεύονται ηθικά να παραμείνουν για 5 ολόκληρους μήνες δίπλα στις παραλίες ωοτοκίας φροντίζοντας να καταγράψουν και να προστατέψουν την ωοτοκία της Caretta caretta στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της χώρας μας

 «Μια ματιά» στις δραστηριότητές μας...
Δημοσιεύθηκε στις: 29/05/2012
Η Εθελόντριά μας, Joanne Stournara, μας ενημερώνει για τα νέα των προγραμμάτων μας για την εβδομάδα από 18 έως 24 Μαΐου 2012.

 Συνάντηση Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γρηγόρη Τσάλτα με εκπροσώπους περιβαλλοντικών ΜΚΟ
Δημοσιεύθηκε στις: 25/05/2012
Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Γρηγόρης Τσάλτας με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 24/05/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 11 Μαΐου έως 17 Μαΐου 2012.

 23 Μαΐου, Παγκόσμια ημέρα της Χελώνας και 2 ενδιαφέρουσες προσκλήσεις για να γνωρίσουμε τις θαλάσσιες χελώνες!
Δημοσιεύθηκε στις: 22/05/2012
Κάθε μέρα, ο καθένας μας κάνει επιλογές για το τι θα φάει και τι θα αγοράσει, τι θα καταναλώσει και πως θα περάσει τον χρόνο του, πράξεις που επηρεάζουν την επιβίωση όλων των θαλάσσιων οργανισμών και ιδιαίτερα των θαλασσίων χελωνών. Οι πιο σημαντικοί τρόποι να προστατέψουμε αυτά τα απειλούμενα χαρισματικά πλάσματα των θαλασσών μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε εμείς οι ίδιοι και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά. Ας δούμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες που δίνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ, ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, τις επόμενες ημέρες.

 22 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τη θαλάσσια και παράκτια Βιοποικιλότητα
Δημοσιεύθηκε στις: 22/05/2012
Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Βιοποικιλότητα καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη και έκτοτε κάθε 22 Μαΐου επιλέγεται μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα στην οποία αφιερώνεται ο εορτασμός της. Στο πλαίσιο αυτό το κύριο θέμα για το 2012 αποτελεί η θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα.

 Εκδήλωση για τα 20 χρόνια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων LIFE
Δημοσιεύθηκε στις: 18/05/2012
Τα κοινοτικά προγράμματα LIFE έκλεισαν είκοσι χρόνια ζωής, και συνεχίζονται. Σε μια όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα έγιναν σημαντικές διαλέξεις για τη φιλοσοφία και τον συνολικό απολογισμό της 20ετίας του LIFE. Από πλευράς ΑΡΧΕΛΩΝ παρουσιάστηκε από την Αλίκη Παναγοπούλου το βραβευμένο πρόγραμμα που ανέλαβε ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην περίοδο 2002-2006 με τίτλο «Μείωση θνησιμότητας θαλάσσιων χελωνών στις ελληνικές θάλασσες».

 Αντίο, Χρυσή-Γιάννα Πολίτου
Δημοσιεύθηκε στις: 17/05/2012
Με βαθιά οδύνη μάθαμε την απώλεια της Χρυσής-Γιάννας Πολίτου, ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 16/05/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 27 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2012.

 Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
Δημοσιεύθηκε στις: 08/05/2012
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του ΑΡΧΕΛΩΝ στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: «Η Κρίση ως ευκαιρία για Αφύπνιση της ΕΚΕ: Πολυτέλεια ή Αναγκαιότητα;», που διοργάνωσε η Capital Link, δημοσιεύουμε το άρθρο του διευθυντή μας, Θεόδωρου Μπένου-Πάλμερ, με θέμα την υλοποίηση προγραμμάτων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Εθνικού Πάρκου ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ
Δημοσιεύθηκε στις: 07/05/2012
Οι επόπτες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας στην ζώνη Α του Εθνικού Πάρκου, στις 7 Μαΐου, εντόπισαν, 13 θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta και ένα δελφίνι νεκρά στην παραλία του Απαλού και της Άνθειας...!

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 07/05/2012
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα των εβδομάδων από 6 Απριλίου έως 26 Απριλίου 2012.

 Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Δημοσιεύθηκε στις: 03/05/2012
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ για άλλη μία χρονιά συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη “Παγκόσμια Ημέρα της Γης”, που στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Έτσι, ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας Χελώνας οργάνωσε μια ειδική εκδήλωση στις 22 Απριλίου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στην 3η μαρίνα Γλυφάδας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα όλων των ηλικιών, οι οποίοι διασκέδασαν, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε.

 Συνταρακτικό και μακάβριο
Δημοσιεύθηκε στις: 11/04/2012
Ένα συνταρακτικό και μακάβριο θέαμα αντίκρισαν δύτες της Ένωσης Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης (ΕΑΘ) όταν εξερευνώντας το βυθό έξω από το Παλιούρι Χαλκιδικής σε βάθος 35 περίπου μέτρων είδαν από μακριά κάτι να αιωρείται μέσα στο απόκοσμο μπλε. Πλησιάζοντας διαπίστωσαν ότι ήταν το κουφάρι μιας χελώνας Καρέττα, που ήταν πιασμένη σε πετονιά αγκυροβολημένου παραγαδιού.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 10/04/2012
Η εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης, Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2012.

 Joanne τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 02/04/2012
Η εθελόντρια του Κέντρου Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 23 έως 29 Μαρτίου 2012.