Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

ΝΕΑ

Τα νέα μας


 Εντυπωσιακά αυξανόμενη η εμφάνιση του ΑΡΧΕΛΩΝ στο διαδίκτυο
Δημοσιεύθηκε στις: 09/03/2015
Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει παίξει βέβαια το ρόλο της καθώς τα δημοσιεύματα που καταγράφηκαν στα έντυπα μέσα θεωρούνται πλέον, σχεδόν αμελητέα μπροστά στο βομβαρδισμό που υπέστη η κοινωνική δικτύωση και τα ηλεκτρονικά μέσα από ειδήσεις και θέματα που αφορούσαν το Σύλλογο.

 Αποκριάτικη εκδήλωση στο Κέντρο Διάσωσης
Δημοσιεύθηκε στις: 03/03/2015
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας στη 3η μαρίνα Γλυφάδας. Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι Έλληνες εθελοντές του συλλόγου προετοίμασαν δραστηριότητες και διαμόρφωσαν το χώρο έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες να πάρουν μέρος σε αυτή την αποκριάτικη γιορτή. Μικροί και μεγάλοι έδειξαν να το διασκέδασαν πάρα πολύ και έδειξαν έμπρακτα ότι είναι δίπλα στον ΑΡΧΕΛΩΝ κάθε εποχή όλο το χρόνο.

 Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΡΧΕΛΩΝ 2014
Δημοσιεύθηκε στις: 17/02/2015
Το έργο του Συλλόγου είναι πολύ μεγάλο και θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των εκατοντάδων εθελοντών οι οποίοι αφιερώνουν κάποιον ή και το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών. Οι εθελοντές αυτοί έρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου και προσφέρουν πάνω από 14.000 ημέρες εθελοντικής εργασίας για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα.

 Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για τον ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 06/02/2015
Παρ’ ότι εκείνη την ημέρα ο νότιος άνεμος ξεπερνούσε τα 8 μποφόρ δεν στάθηκε εμπόδιο για τους πολλούς φίλους του ΑΡΧΕΛΩΝ να παραβρεθούν στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας στην 3η μαρίνα Γλυφάδας που δίπλα στα μεγάλα αφρισμένα κύματα της θάλασσας ευχήθηκαν Καλή Χρονιά και Καλή Δύναμη στο δύσκολο έργο που εκτελεί ο σύλλογος εδώ και 32 χρόνια

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης το Δεκέμβριο?
Δημοσιεύθηκε στις: 04/02/2015
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα από 1 Δεκεμβρίου 2014 έως 11 Ιανουαρίου 2015.

 Ο πληθυσμός θαλάσσιων χελωνών που αναπαράγεται στην Κρήτη εξακολουθεί να κινδυνεύει με εξαφάνιση
Δημοσιεύθηκε στις: 30/01/2015
Στην Συνοπτική έκθεση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, παρουσιάζονται τα κυριότερα γεγονότα που σημάδεψαν τις προσπάθειες προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στην Κρήτη κατά το 2014. Ειδικότερα, στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του προγράμματος του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ για την παρακολούθηση της αναπαραγωγικής δραστηριότητας της θαλάσσιας χελώνας και την ενημέρωση του κοινού και γίνεται μια καταγραφή των προβλημάτων και κυρίως των μεγάλων έργων και παρεμβάσεων που υποβάθμισαν ή απειλούν με υποβάθμιση τις παραλίες ωοτοκίας.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης Νοέμβριο?
Δημοσιεύθηκε στις: 23/12/2014
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα από 8 Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2014.

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Δημοσιεύθηκε στις: 10/12/2014
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου ο ΑΡΧΕΛΩΝ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με δωρεάν αγκαλιές στο Θησείο και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Διάσωσης με κυνήγι θησαυρού, ξεναγήσεις και ντοκιμαντέρ.

 ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
Δημοσιεύθηκε στις: 05/12/2014
Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ επισκέφθηκαν το Πλανητάριο το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ θόλου «Τα μυστήρια του Νείλου».

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης τον Οκτώβριο?
Δημοσιεύθηκε στις: 02/12/2014
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα από 1 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου 2014.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 21/10/2014
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα από 16 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου 2014.

 Η Βρετανική Πρεσβεία στον ΑΡΧΕΛΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 20/10/2014
Κάποιες ομάδες ανθρώπων είναι πολύ ευαισθητοποιημένες και θέλουν οργανωμένα να στηρίξουν το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ. Μία τέτοια ομάδα είναι οι εργαζόμενοι της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Με την ευγενική παρότρυνση του Βρετανού Πρέσβη Α.Ε. John Kittmer οι εργαζόμενοι της Βρετανικής Πρεσβείας μαζί με τις οικογένειές τους επισκέφτηκαν το Κ.Δ.Θ.Χ την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014.

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην 12η Γιορτή Εθελοντισμού στο Θησείο
Δημοσιεύθηκε στις: 30/09/2014
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, με τη βοήθεια των εθελοντών του, συμμετείχε στη φετινή 12η Γιορτή Εθελοντισμού που έγινε στον πεζόδρομο του Θησείου.

 «Δημόσια» διαβούλευση για τον Κυπαρισσιακό κόλπο
Δημοσιεύθηκε στις: 17/09/2014
Το σχέδιο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο είναι ανίκανο να επιτύχει ικανοποιητική κατάσταση διατήρησης της θαλάσσιας χελώνας και του βιοτόπου της και δεν αποτελεί εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή, διακινδυνεύοντας έτσι το μέλλον της.

 Βοηθείστε για να συνεχιστεί η δορυφορική παρακολούθηση 9 χελωνών
Δημοσιεύθηκε στις: 10/09/2014
Περίπου εννιά από τους πομπούς αυτούς εκπέμπουν ακόμη σήμερα και συνεχίζουν να δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις των χελωνών αλλά η λειτουργία τους κινδυνεύει να διακοπεί καθόσον η προβλεπόμενη χρηματοδότηση του προγράμματος έχει λήξει.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 03/09/2014
Η εθελόντρια μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα γεγονότα από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2014.

 Joanne, τι νέα από το στο Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 05/08/2014
Η Joanne Stournara, εθελόντρια στο Κέντρο Διάσωσης, μας ενημερώνει για τα γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ 18 Ιουνίου και 15 Ιουλίου 2014.

 Τα πρώτα χελωνάκια της σεζόν στην παραλία της Δάφνης!
Δημοσιεύθηκε στις: 30/07/2014
Άρχισε και φέτος η εκκόλαψη των φωλιών με την παραλία της Δάφνης να προπορεύεται στη Ζάκυνθο! Αν και καθυστερημένα συγκριτικά με τις παραλίες του Κόλπου της Μεσσαράς στην Κρήτη και του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το βράδυ της 26ης Ιουλίου 2014 έξι χελωνάκια ξεμύτισαν από τη φωλιά τους στη Δάφνη και ξεκίνησαν το επικίνδυνο ταξίδι της ζωής τους ακολουθώντας το φως των άστρων και αφήνοντας τα ίχνη τους στην άμμο να γίνουν μια ευχάριστη έκπληξη για τους πρωινούς παρατηρητές της παραλίας από την ερευνητική ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ που συνεργάζεται με το Φορέα Διαχείρισης του ΕΘΠΖ.

 Joanne, τι νέα από το Κέντρο Διάσωσης?
Δημοσιεύθηκε στις: 30/07/2014
Η Εθελόντριά μας στο Κέντρο Διάσωσης Joanne Stournara μας ενημερώνει για τα νέα από 18 Μαΐου – 19 Ιουνίου 2014.

 Διάσωση 2 θαλασσίων χελωνών στον Λακωνικό κόλπο χάρη στους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και τους φίλους του προγράμματος.
Δημοσιεύθηκε στις: 28/07/2014
Την Πέμπτη 24 Ιουλίου οι εθελοντές του προγράμματος ενημερώθηκαν ότι 2 χελώνες είχαν παγιδευτεί σε δίχτυ στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ελιάς. Με την βοήθεια των φίλων του προγράμματος έσπευσαν στο σημείο με σκάφος και αφού καταδύθηκαν, κατάφεραν να απομακρύνουν το δίχτυ από τα πτερύγια και τον λαιμό των 2 ζώων και έτσι να τα απεγκλωβίσουν.