Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ

 

Πως να βοηθήσω

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τις Caretta caretta!

Κάντε μια υιοθεσία!

Βέβαια, μην περιμένετε να πάρετε μια θαλάσσια χελώνα στο σπίτι σας...! Πρόκειται για συμβολική υιοθεσία που στοχεύει στην στήριξη προγραμμάτων προστασίας των απειλούμενων αυτών ζώων που κάθε χρόνο κάνουν τις φωλιές τους στις παραλίες τις χώρας μας.

Με κάθε υιοθεσία, θα λάβετε το ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει:

την πάνινη τσάντα του ΑΡΧΕΛΩΝ, αφίσα, αυτοκόλλητο, πληροφοριακό έντυπο, καθώς και το ειδικό πιστοποιητικό υιοθεσίας με το όνομα που επιθυμείτε να δώσετε στη χελώνα σας. Θα λαμβάνετε επίσης ηλεκτρονικά κάθε τέσσερις μήνες το ενημερωτικό δελτίο «ΑΡΧΕΛΩΝ ο Ισχυρός».

Υιοθετήστε:

- ένα χελωνάκι (30€ - απευθύνεται κυρίως σε παιδιά)

Θα σας ενημερώσουμε πότε το χελωνάκι σας βγήκε από τη φωλιά του, στην επιφάνεια της άμμου και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα και πόσα αδερφάκια είχε.

- μια μητέρα Καρέττα (50€)

Την περίοδο αναπαραγωγής, ερευνητές του Συλλόγου καταγράφουν τη δραστηριότητα των θηλυκών που βγαίνουν στην ακτή για να ωοτοκήσουν. Αν υιοθετήσετε μια μητέρα Καρέττα θα λάβετε το πλήρες ιστορικό της χελώνας σας την ημέρα που την εντοπίσαμε να ωοτοκεί.

- μια φωλιά (80€)

Μια φωλιά Καρέττα μπορεί να περιέχει έως και 130 αυγά που μένουν περίπου δύο μήνες θαμμένα στην άμμο. Ο εντοπισμός και η προστασία των φωλιών εξασφαλίζει την ασφαλή επώαση και εκκόλαψή τους, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές. Εάν υιοθετήστε μια φωλιά, θα μάθετε και στοιχεία για την επιτυχία εκκόλαψης της φωλιάς σας.

- μια τραυματισμένη χελώνα (150€)
(το ποσό καλύπτει τα έξοδά περίθαλψης και τροφής ενός μήνα)

Οι θαλάσσιες χελώνες τραυματίζονται από ταχύπλοα, μπλέκονται σε δίχτυα, καταπίνουν αγκίστρια. Αρκετές έρχονται στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου με τραύματα στο κεφάλι. Μετά από την περίθαλψή τους στο Κέντρο που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, απελευθερώνονται για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αν υιοθετήσετε μία τραυματισμένη χελώνα για έναν ή περισσότερους μήνες, βοηθάτε κι εσείς στην περίθαλψή της. θα ενημερωθείτε για το ιστορικό της χελώνας και θα σας καλέσουμε στην απελευθέρωσή της.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Κέντρο Διάσωσης και να δείτε τις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται, κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11πμ έως τις 5μμ (ελεύθερη είσοδο) στη 3η Μαρίνα της Γλυφάδας (στάση ΤΡΑΜ: «Παλαιό Δημαρχείο»).

- μια χελώνα του Αμβρακικού Κόλπου (50€)

Ένα τρέχων ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2004, εξελίχθηκε από το έργο τηλεμετρίας. Οι ερευνητές πιάνουν τώρα τις θαλάσσιες χελώνες στα ρηχά νερά του Αμβρακικού κόλπου. Στη συνέχεια μπορούν να μετρηθούν, να φωτογραφηθούν, να μαρκαριστούν και να τους πάρουν δείγματα για γενετική ανάλυση. Υιοθετώντας μία από αυτές τις χελώνες που βρίσκονται υπό μελέτη, θα ενισχύσετε άμεσα τη συνέχιση του προγράμματος στον Αμβρακικό Κόλπο.

Γίνε συμμέτοχος στο Πρόγραμμα Υιοθεσίας Caretta caretta εδώ!