Δελτία Τύπου

Επανένταξη της θαλάσσιας χελώνας «Αντώνης»

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, ένα πολύ ευχάριστο γεγονός έλαβε χώρα στο νησί της Ζακύνθου!

Μια θαλάσσια χελώνα Caretta caretta ονομαζόμενη «Αντώνης» επανεντάχθηκε στο φυσικό της περιβάλλον μετά από μια τρίμηνη περίθαλψη στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής. Ήταν νεαρή θαλάσσια χελώνα βάρους 22kg και μήκους 50cm η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης στις 20 Μαϊου 2017 λόγω κατάπωσης πλαστικού και με τη βοήθεια των εθελοντών και ειδικών κτηνιάτρων κατάφερε να ανακάμψει πλήρως.

Επανένταξη της θαλάσσιας χελώνας «Αντώνης»

Με την ευγενική υποστήριξη της Olympic Airlines και της Fraport Airport Services ο «Αντώνης» μεταφέρθηκε στο νησί της Ζακύνθου, και η επανένταξη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Τραγάκι μπροστά από το ξενοδοχείο ATLANTICA ELEON GRAND RESORT & SPA με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου και της ταξιδιωτικής εταιρείας NEFIS TRAVEL.

Ο Σύλλογος Για Την Προστασία Της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ προσκάλεσε τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού της Ζακύνθου να παραβρεθούν σε αυτό το ευχάριστο γεγονός μαζί με τους εθελοντές μας. Οι περίπου 300 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το απειλούμενο αυτό ζώο να επιστρέφει στη θάλασσα, και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες, ειδικά όσον αφορά τη θαλάσσια ρύπανση καθώς και για τη σημασία της προστασίας των παραλιών ωοτοκίας του απειλούμενου αυτού είδους.

Επανένταξη της θαλάσσιας χελώνας «Αντώνης»

Η Ενημέρωση του Κοινού για την βιολογία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες και τι μπορεί να κάνει το κοινό για αυτά είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στον «Αντώνη»

 

Πληροφορίες: Anna Lamaj, Υπεύθυνη Προγράμματος Ζακύνθου
Τηλ.: 6940454976, e mail: zakynth@archelon.gr

 

Navigation

Social Media