Εκδηλώσεις

Η Έκθεση του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ναύπλιο

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (Π.Λ.Ι.) η έκθεση εγκαταστάθηκε στον παλιό σταθμό του Ο.Σ.Ε., χώρο που το Π.Λ.Ι. χρησιμοποιεί για την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων του, μέσα στην πόλη του Ναυπλίου.

Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό από τις 16 έως και τις 31 Μαΐου. Στην έκθεση ξεναγήθηκαν οι μαθητές των σχολείων της περιοχής και κατόπιν συμμετείχαν σε παιχνίδια με θέμα την αλιεία, τη Μεσόγειο και τη θαλάσσια χελώνα.
Σαν κορωνίδα στην όλη επιτυχημένη δράση, στις 4 Ιουνίου μέλη και εθελοντές του συλλόγου μας απελευθέρωσαν την χελώνα "Juanita" στην παραλία Καρθώνα του Ναυπλίου. Την απελευθέρωση παρακολούθησαν τουλάχιστον 250 μικροί και μεγάλοι φίλοι μας καθώς και 8 δημοσιογράφοι από εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η "Juanita" (Caretta  Caretta) έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στις 25 Αυγούστου 04, με πολλαπλά τραύματα στο καβούκι και με ένα αγκίστρι στην κοιλία.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και την κυρία Πόπη Ζάχου - Καλκούνου ειδικά, καθώς και όλους τους εθελοντές και μέλη του συλλόγου μας που βοήθησαν στην ολοκλήρωση μιας τόσο επιτυχημένης δράσης.

Navigation

Social Media