ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Ζωντανή Διαδικτυακή Ξενάγηση Σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης: Οι θαλάσσιες χελώνες έρχονται «κοντά» σας χωρίς να ταξιδέψετε!

Οι θαλάσσιες χελώνες διασχίζουν όλη τη Μεσόγειο και χρησιμοποιούν διαφορετικές περιοχές για να ξεχειμωνιάσουν, να ζευγαρώσουν και να αφήσουν τα αυγά τους. Στη διάρκεια των ταξιδιών τους όμως συχνά συναντούν προβλήματα, πιάνονται σε δίχτυα, καταπίνουν πλαστικά και αγκίστρια, συγκρούονται με ταχύπλοα. Τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες από όλη την Ελλάδα φθάνουν στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής, όπου περιθάλπονται από εθελοντές μέχρι να γίνουν καλά και να επιστρέψουν στη θάλασσα.

Ζωντανή Διαδικτυακή Ξενάγηση Σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης: Οι θαλάσσιες χελώνες έρχονται «κοντά» σας χωρίς να ταξιδέψετε!

Η «Ζωντανή Διαδικτυακή Ξενάγηση» μεταφέρει σε διαδικτυακό περιβάλλον το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής στο Κέντρο Διάσωσης, που επισκέπτονται πάνω από 10.000 μαθητές κάθε χρόνο, από πολυάριθμα σχολεία της Αττικής. Οι πρώτες διαδικτυακές ξεναγήσεις οργανώθηκαν το 2021 και ήταν αποτέλεσμα της δημιουργικής προσπάθειας του ΑΡΧΕΛΩΝ να συνεχιστεί το εκπαιδευτικό έργο την περίοδο της πανδημίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση των σχολικών μονάδων μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε τις ζωντανές διαδικτυακές ξεναγήσεις, ακόμα και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Την περασμένη χρονιά, συνδέθηκαν με το Κέντρο Διάσωσης 178 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και μας επιτρέπουν την επικοινωνία και με τα σχολεία  εκτός Αττικής.

«Κάθε χελώνα στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ μας λέει μια ιστορία από το δικό της ταξίδι στη θάλασσα. Τι συνάντησε και τι της έχει συμβεί; Οι ιστορίες αυτές αρχίζουν πάντα σε κάποιο παράκτιο σημείο της Ελλάδας και μας αφορούν όλους» λέει η Άννα Κοντολέων, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ. «Με τις ζωντανές διαδικτυακές ξεναγήσεις στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών “ανοίγουμε τις πόρτες μας” στους μαθητές ολόκληρης της χώρας!», συμπληρώνει.

Ζωντανή Διαδικτυακή Ξενάγηση Σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης: Οι θαλάσσιες χελώνες έρχονται «κοντά» σας χωρίς να ταξιδέψετε!

Η Διαδικτυακή Ξενάγηση διαμορφώνεται ως προς το περιεχόμενο και την προσέγγιση ώστε να απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες, αλλά και να τους εμψυχώσει ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή την ζωντανή εικονική περιήγηση, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης, να μάθουν τις ιστορίες τους και να λύσουν τις απορίες τους για αυτές μέσα από οργανωμένη συζήτηση.

Μετά την διαδικτυακή τους γνωριμία με τις χελώνες του Κέντρου Διάσωσης, πολλές τάξεις αποφασίζουν να υιοθετήσουν μία από αυτές, καλύπτοντας τα έξοδα νοσηλείας της για μερικές ημέρες. Σε κάθε σχολική τάξη που κάνει «υιοθεσία» αποστέλλεται το «λούτρινο χελωνάκι» του ΑΡΧΕΛΩΝ, το πιστοποιητικό υιοθεσίας, καθώς και πληροφορίες για την υιοθετημένη χελώνα.

Ζωντανή Διαδικτυακή Ξενάγηση Σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης: Οι θαλάσσιες χελώνες έρχονται «κοντά» σας χωρίς να ταξιδέψετε!Παίρνοντας έμπνευση από τα περσινά διαδικτυακά μας ταξίδια που μας έφεραν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ανακοινώνουμε τον Διαγωνισμό Μαθητικής Φωτογραφίας 2023 για όλες τις τάξεις που θα «υιοθετήσουν» μία χελώνα. Όταν λάβετε το «λούτρινο χελωνάκι» του ΑΡΧΕΛΩΝ, φωτογραφίστε το σε ένα ξεχωριστό σημείο του τόπου σας: στην αγαπημένη σας παραλία, στην παραδοσιακή πλατεία, σε ένα διάσημο αξιοθέατο κλπ. Θέλουμε να στείλετε τις φωτογραφίες σας μαζί με τα στοιχεία της τάξης, το σχολείου, τα ονόματα των φωτογράφων και το όνομα της τοποθεσίας που τραβήχτηκε κάθε φωτογραφία στο awareness@archelon.gr έως 30 Μαρτίου 2023. Μακάρι να δούμε το χελωνάκι του ΑΡΧΕΛΩΝ να ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές τις Ελλάδας μέσω του φωτογραφικού σας φακού.

Περίοδος Διαδικτυακών Επισκέψεων: 1η Δεκεμβρίου 2022 - 28 Φεβρουαρίου 2023

Ωράριο Διαδικτυακών Επισκέψεων: (Δευτ-Παρ) 08:30-09:30, 10:00-11:00, 11:45-12:45

Κλείστε τώρα διαδικτυακό ραντεβού για την τάξη σας, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων εδώ.

Πριν την επίσκεψη δείτε τον Οδηγό Προετοιμασίας της Διαδικτυακής Επίσκεψης.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο education@archelon.gr ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6932640949 (12:30-15:00).

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ, δείτε εδώ.


 

Navigation

Social Media