ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Σεμινάρια Οκτωβρίου 2018 για τη διάσωση τραυματισμένων θαλάσσιων χελωνών

Το 2017 καταγράφηκαν πάνω από 600 νεκρές θαλάσσιες χελώνες στις ελληνικές παραλίες μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον 72 τραυματισμένες χελώνες μεταφέρθηκαν, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη.Και φέτος πολλοί είναι οι απλοί πολίτες που επικοινωνούν με τον ΑΡΧΕΛΩΝ στο τηλέφωνο της διάσωσης 210 8944 444, 6941 511 511και ζητούν οδηγίες για να βοηθήσουν τα τραυματισμένα ζώα.

Σεμινάρια Οκτωβρίου 2018 για τη διάσωση τραυματισμένων θαλάσσιων χελωνών

Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, διοργανώνονται, κάθε χρόνο, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν λιμενικοί, οργανώσεις επαγγελματιών και ερασιτεχνών Αλιέων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αλλά και λοιπές ομάδες όπως φίλοι της θάλασσας και της άγριας ζωής της.

Ο κύκλος των σεμιναρίων για το 2018 πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση δράσεων πεδίου για Προστασία, Περίθαλψη και Επανένταξη Θαλασσίων Χελωνών». Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις», στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος», στο μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», Yπο-μέτρο Β: Δράσεις προστασίας, περίθαλψης και επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον ειδών άγριας ζωής.

Σεμινάρια Οκτωβρίου 2018 για τη διάσωση τραυματισμένων θαλάσσιων χελωνών

Τα σεμινάρια έγιναν στην Κυλλήνη (2/10), την Πύλο (3/10) και τα Χανιά (4/10). Παρουσιάστηκαν θέματα βιολογίας των θαλάσσιων χελωνών, διαδικασίες/πρωτόκολλα διάσωσης & Τεχνικές διαχείρισης-ανύψωσης του ζώου και Πρώτες Βοήθειες.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν υλικό σχετικό με τη διάσωση. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί θερμά τα αρμόδια λιμεναρχεία και τους δήμους για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση των σεμιναρίων.

 

Navigation

Social Media