ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα νέα μας

Το Κέντρο Διάσωσης γεμίζει ξανά με χαμόγελα μαθητών και δασκάλων!

Ο Σεπτέμβρης σηματοδότησε την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, και μαζί, των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Κέντρο Διάσωσης. Ήδη πολλά σχολεία της Αττικής επέλεξαν το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ ως προορισμό για τις πρώτες εκπαιδευτικές εκδρομές της χρονιάς.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν τις θαλάσσιες χελώνες, να μάθουν για τον κύκλο ζωής και τη βιολογία τους, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Η επίσκεψη καλλιεργεί το σεβασμό για τις τραυματισμένες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης, τη φύση και την άγρια ζωή. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να εμπνεύσουμε και να παρακινήσουμε τη νέα γενιά να αναλάβει δράση για την προστασία της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος.

Το Κέντρο Διάσωσης γεμίζει ξανά με χαμόγελα μαθητών και δασκάλων!

Οι θαλάσσιες χελώνες Καρέττα αποτελούν ένα εμβληματικό είδος για τη θαλάσσια ζωή της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές προσλαμβάνουν καινούργιες εικόνες και πληροφορίες και ενδεχομένως τους δημιουργείται ένα ιδιαίτερο συναίσθημα! Κι εμείς από την πλευρά μας παίρνουμε μεγάλη έμπνευση από την φαντασία και την ενέργεια των μικρών μας φίλων. «Τα παιδιά έρχονται χαρούμενα να γνωρίσουν τη δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Διάσωσης και μας ξαφνιάζουν με το ενδιαφέρον τους, τις γνώσεις που ήδη έχουν και τις πολλές και διαφορετικές απορίες τους» λέει η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΑΡΧΕΛΩΝ, Άννα Κοντολέων.

Το Κέντρο Διάσωσης γεμίζει ξανά με χαμόγελα μαθητών και δασκάλων!

Πολλοί δάσκαλοι επιλέγουν να επιστρέφουν κάθε χρόνο στο Κέντρο Διάσωσης για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που οργανώνουν και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Η φετινή ανταπόκρισή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. «Μετά τα δύο χρόνια των περιορισμών, οι εκπαιδευτικοί μας τηλεφωνούν καθημερινά για να κλείσουν μια επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης. Μόνο για το μήνα Οκτώβριο αναμένουμε γύρω στους 1.200 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων», εξηγεί η Άννα Κοντολέων. «Έχοντας συμπεριλάβει στο πρόγραμμά μας και δραστηριότητες που θα κάνει ο εκπαιδευτικός με τα παιδιά μετά την επίσκεψη, νιώθουμε ότι χτίζουμε με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές μια ουσιαστική σχέση που ευελπιστούμε να κρατήσει στο χρόνο», συμπληρώνει.

Μάθετε περισσότερα για τις σχολικές ξεναγήσεις στο Κέντρο Διάσωσης, αλλά και για όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ εδώ.


 

Navigation

Social Media