Τα νέα μας

Ο Κάβειρος από την Σαμοθράκη, ελεύθερος και υγιής στα νερά του Αιγαίου.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009, παραλία «Χάρακας» των Λεγραινών.

Μια διαφορετική παρέα εμφανίζεται στην παραλία. Δεν έχει μαζί πετσέτες, ψάθες και αντηλιακό, αλλά μια θαλάσσια χελώνα του είδους Caretta-caretta.

Είναι ο «Κάβειρος» είναι μια αρσενική χελώνα 69εκ. καμπύλου μήκος καβουκιού, που έφτασε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του «ΑΡΧΕΛΩΝ» πριν ακριβώς ένα χρόνο από τη Σαμοθράκη και γιʼ αυτό οι Λιμενικοί που τον φρόντισαν του έδωσαν το όνομα του Βασιλιά που στην αρχαιότητα κυβερνούσε το νησί.
Στην μετακίνηση του βοήθησαν πολλοί άνθρωποι καθʼ ότι το ταξίδι ήταν μακρύ και περίπλοκο, μαζί και η AEGEAN AIRLINES που τον μετέφερε δωρεάν με το αεροπλάνο, ώστε να φτάσει γρηγορότερα.

Το χτύπημα που είχε στο κεφάλι του ήταν αρκετά βαθύ και του δημιούργησε προβλήματα στην πλευστότητα του για αρκετούς μήνες. Έτσι χρειάστηκε να προσαρμοστεί ένα μεταλλικό βάρος στο καβούκι του. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως κολυμπούσε καλά χωρίς βοήθεια, τρεφόταν  μόνος του και η συμπεριφορά του γενικότερα ήταν φυσιολογική. Ήταν η ώρα λοιπόν, να γυρίσει στη θάλασσα! Θα κολυμπήσει βόρεια για τροφή ή νότια και δυτικά προς τις περιοχές ωοτοκίας;

Όπου κι αν επιλέξεις να πας, Καλό ταξίδι Κάβειρε!
 

Navigation

Social Media