Τα νέα μας

Ένα Σαββατο-Κύριακο για τις Χελώνες δίπλα στη Θάλασσα!

Κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα για τις Χελώνες. Είναι μια επέτειος που καθιερώθηκε το 2000 από τις οργανώσεις που προσπαθούν να προστατέψουν αυτά τα πανάρχαια και συμβολικά ζώα, που επέζησαν από την εποχή των δεινοσαύρων, αλλά σήμερα αγωνίζονται να επιβιώσουν!

Φέτος συμπληρώνονται και τα 15 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας, του μοναδικού νοσοκομείου για θαλάσσιες χελώνες στην Ελλάδα.

Οργανώνουμε λοιπόν, ένα διήμερο γεμάτο Θάλασσα και χελώνες! Ένα διήμερο γεμάτο ταινίες ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, που γυρίστηκαν για τις θαλάσσιες χελώνες και τον Σύλλογό μας (ειδικό πρόγραμμα) μαζί με δυο πολύ ξεχωριστά γεγονότα.

Το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου ελληνικού βιβλίου για τα Θαλασσινά Καγιάκ, από τον συγγραφέα του Βασίλη Λιάκο. Η παρουσίαση του βιβλίου θα συνοδευτεί από παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων Θαλάσσιων καγιάκ όπως και την επίδειξη τους στην θάλασσα, μπροστά στο Κέντρο Διάσωσης.
Περιμένουμε όλους τους φίλους της θαλασσινής περιπέτειας!

Την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, προσκαλούμε, μαζί με τις εκδόσεις Πατάκη, όλα τα παιδιά για να μοιραστούν μαζί μας ένα «ταξίδι». Με πλοίο το παραμύθι της Σοφίας Καλαντζάκου Το καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου και «πλήρωμα» την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ θα «σαλπάρουμε» για την Μύκονο για περιπέτειες και εκπλήξεις. Ο πελεκάνος με την παρέα του θα παλέψουν .... στην ουσία για της θάλασσας την προστασία!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 23 Μαΐου

11:00-17:00 Λειτουργία μαθητικής έκθεσης εικαστικής αφίσας με θέμα «Μηνύματα από την θάλασσα».

11:00-11:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Περιουσία μας ο πλούτος της Θάλασσας». Η αλληλεπίδραση της αλιείας με τις θαλάσσιες χελώνες.

12:00-14:00 Βιβλιοπαρουσίαση: «Καγιάκ» του Βασίλη Λιάκου
Ο συγγραφέας παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο που γράφεται στα ελληνικά για το θαλάσσιο καγιάκ και την χρήση του, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

14:00-14:30 προβολή του ντοκιμαντέρ «The ARCHELON bubble» του Λευτέρη Φυλακτού. Το βραβευμένο με το Βραβείο Κοινού του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2007. Η ζωή και η δουλειά των εθελοντών μας στο Ρέθυμνο.

15:00-15:30 προβολή του ντοκιμαντέρ «Caretta caretta» των Γ. Καραγιαννάκου και K. Krafft. Η ζωή των εθελοντών στο πρόγραμμα της Κυπαρισσίας και η δουλειά του ΑΡΧΕΛΩΝ.

16:00-16:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ «CARETTA» του Δημήτρη Μαργαριτούλη. Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την Καρέττα στην Ζάκυνθο και στάθηκε η αφορμή της ίδρυσης του ΑΡΧΕΛΩΝ!

17:00-17:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η αντίληψη της συνολικής εικόνας» του Ανδρέα Οικονομάκη. Η δουλειά και η ζωή των εθελοντών σε Ζάκυνθο και Κυπαρισσία.

20:00 - .... Ηλιοβασίλεμα στο Κέντρο Διάσωσης με μουσική, κρασί και καλή παρέα... ( συμμετοχή 10 ευρώ ).

Κυριακή 24 Μαΐου

11:00-17:00 Λειτουργία μαθητικής έκθεσης εικαστικής αφίσας με θέμα «Μηνύματα από την θάλασσα».

12:00 Θεατρική παράσταση
Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο ΑΡΧΕΛΩΝ μαζί με τις Εκδόσεις Πατάκη, σας προσκαλούν να μοιραστείτε μαζί τους ένα «ταξίδι»!
Με «πλοίο» το παραμύθι της Σοφίας Καλαντζάκου Το καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου και «πλήρωμα» την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ ας «σαλπάρουμε» μέσα από μια θεατρική παράσταση.

14:00 Ανακοίνωση των επιλεγμένων έργων της εικαστικής μαθητικής έκθεσης και απονομή βραβείων και αναμνηστικών.

15:00-17:00 ξεναγήσεις στο Κέντρο Διάσωσης από στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η στήριξη στο έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ με τη συμμετοχή όλων σε αυτές τις εκδηλώσεις, είναι πολλή σημαντική για την δυναμική συνέχεια των προσπαθειών μας.

Navigation

Social Media