ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εθνικό δίκτυο

Στοιχεία για τις θαλάσσιες χελώνες (παρουσία, ωοτοκία, κλπ.) συλλέγονται από όλο τον θαλάσσιο και παράκτιο χώρο της Ελλάδας μέσω τοπικών συλλόγων, ψαράδων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, ερευνητικών ιδρυμάτων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και μέσω του Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Οι δράσεις μας

 

Όταν βρεθεί νεκρή ή τραυματισμένη χελώνα τα μέλη του Δικτύου Διάσωσης Θαλασσίων χελωνών φροντίζουν ώστε να ενημερωθεί άμεσα η πλησιέστερη λιμενική αρχή και έρχονται σε επαφή με το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Στην αρχή του2017 υπήρχαν ήδη 22 θαλάσσιες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης και μέσα στη χρόνιά έφθασαν άλλες 72 τραυματισμένες ή άρρωστες. Από αυτές 30 πέθαναν, 44 απελευθερώθηκαν μετά την αποθεραπεία τους και 20 παραμένουν στο Κέντρο.

Διάσωση και περίθαλψη

 

Μία άλλη δράση σε εθνικό επίπεδο αφορά την περιβαλλοντική αγωγή των μαθητών. Το φορητό εκπαιδευτικό υλικό του ΑΡΧΕΛΩΝ, ταξιδεύει σε κάθε σχολείο της Ελλάδας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Παρουσιάσεις σε μαθητές ή σχολεία από ειδικευμένους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα είναι επίσης δυνατόν να διοργανώνονται κατόπιν συνεννόησης.

Πάνω από 10000 μαθητές ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Διάσωσης και συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017.

Αν είσαι εκπαιδευτικός ή συντονίζεις κάποια ομάδα 

 

Navigation

Social Media