ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Κρήτη - Ρέθυμνο

 

Ναι, οι θαλάσσιες χελώνες αφήνουν τα αυγά τους στην παραλίας του Ρεθύμνου κάθε καλοκαίρι!

Η παραλία ωοτοκίας βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, στην βόρεια ακτή της Κρήτης. Έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα με ρηχά νερά και λίγες θέσεις με χαμηλές φυσικές αμμοθίνες. Στο υπόλοιπο της παραλίας έχουν αναπτυχθεί τουριστικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν κτίρια, δρόμους, έπιπλα θαλάσσης και θαλάσσια σπορ.

Το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο άρχισε το 1990 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τότε. Εθελοντές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο πρόγραμμα κάθε χρόνο και βοηθούν να προστατευτούν οι σχεδόν 200 φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα που καταγράφονται ετησίως στην περιοχή (μέσος αριθμός φωλιών κατά την περίοδο 2000- 2014).

Δυστυχώς οι τουριστικές δραστηριότητες έχουν αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην αναπαραγωγή των θαλάσσιων χελωνών. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις προσπαθούμε να προωθήσουμε πρακτικές λύσεις για την προστασία της παράκτιας ζώνης και των θαλάσσιων χελωνών μέσω ενός σχήματος βιώσιμης ανάπτυξης για τον τουρισμό.

Χάρη στους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, αυτά τα αρχαία ζώα συνεχίζουν να αφήνουν τα αυγά τους στην παραλία του Ρεθύμνου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες

  • Στον Ενημερωτικό Σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ στην πόλη του Ρεθύμνου, κοντά στο Φάρο στο παλιό ενετικό λιμάνι
  • Στις πρωινές ή απογευματινές παρουσιάσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία (μπορείτε να ρωτήσετε το ξενοδοχείο σας)
  • Δημόσιες εκδηλώσεις: Αναζητείστε δημόσιες εκδηλώσεις που οργανώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ στο Ρέθυμνο στην σελίδα μας Facebook page 

 

Κατεβάστε το φυλλάδιο:  Ελληνικά  English  French  German  

 

Γίνε εθελοντής  Πως μπορείς να βοηθήσεις

 

Navigation

Social Media