ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Προϋποθέσεις για εθελοντές

 1. Οι αιτούντες πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, και να βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Πρέπει επίσης να τους αρέσει η επαφή με άλλους.
 2. Πρέπει να είναι ικανοί να επικοινωνούν πολύ καλά στα Αγγλικά και να έχουν προσωπική ασφάλιση υγείας (ενεργό ΑΜΚΑ ή ιδιωτική ασφάλιση)
 3. Η ελάχιστη περίοδος συμμετοχής για τους Ελληνόφωνους στα προγράμματα είναι 3 εβδομάδες.
 4. Συνιστάται θερμά σε όλους τους εθελοντές να δηλώσουν συμμετοχή για περισσότερο χρόνο π.χ. για 4 εβδομάδες ή περισσότερο γιατί έτσι τα προγράμματα εφαρμόζονται με μεγαλύτερη επιτυχία
 5. Οι επιστρέφοντες εθελοντές είναι καλοδεχούμενοι γιατί βελτιώνουν την απόδοση της ομάδας με την εμπειρία τους
 6. Η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου συνεισφέρει σημαντικά στην άνετη εκτέλεση των προγραμμάτων.
 7. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν πολύ καλή υγεία και σωματική κατάσταση, καθώς τα προγράμματα περιλαμβάνουν απαιτητικά καθήκοντα και όρους διαμονής.
 8. Οι εθελοντές επιλέγονται σε προσωπική βάση. Ομάδες με περισσότερα από 2 άτομα δεν γίνονται δεκτά στο ίδιο πρόγραμμα για την ίδια χρονική περίοδο.
 9. Η συμμετοχή στα προγράμματα θα επιτραπεί μόνο στα άτομα που έχουν λάβει επιβεβαίωση με email από τον ΑΡΧΕΛΩΝ ότι έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των εντύπων που αναφέρονται στην επιστολή αποδοχής τους.
 10. Η διαδικασία αίτησης ακολουθείται σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα:
  • Συμπλήρωση και υποβολή της επίσημης on-line αίτησης προς τον ΑΡΧΕΛΩΝ
  • Λήψη της επιστολής αποδοχής από τον ΑΡΧΕΛΩΝ. Η επιστολή περιλαμβάνει κατάλογο επιπλέον προαπαιτούμενων που πρέπει να υποβληθούν μέσα σε 30 ημέρες, δηλαδή ιατρικού πιστοποιητικού, φωτογραφίας μεγέθους διαβατηρίου, αποδεικτικού αποστολής της εισφοράς και δύο υπογεγραμμένων εντύπων συμμετοχής.
  • Λήψη επιβεβαίωσης από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μετά την υποβολή όλων των προ απαιτούμενων εντύπων από το εθελοντή και την τακτοποίηση της εισφοράς συμμετοχής.
  • Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των στοιχείων άφιξης στο πρόγραμμα από τον εθελοντή προς τον ΑΡΧΕΛΩΝ, το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από 5 εργάσιμες ημέρες πριν την αναμενόμενη άφιξη.
 11. Για τα προγράμματα στις παραλίες ωοτοκίας οι εθελοντές πρέπει να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό κατασκήνωσης (υπνόσακο, σκηνή, φακό, ξυπνητήρι κλπ.)
 12. Για τα προγράμματα στις παραλίες ωοτοκίας οι εθελοντές πρέπει να είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε κοινή διαβίωση, να ζήσουν και να προσφέρουν υπηρεσίες σε μέρη μοναχικά ή και σε μέρη με πολυκοσμία, συχνά σαν μέλη μικρών ομάδων και συνήθως σε σκληρές συνθήκες διαβίωσης. Παρόλο που δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, είναι απαραίτητο να είναι ικανοί να ζήσουν και να συνεργαστούν με ανθρώπους διαφορετικής νοοτροπίας και προέλευσης.
 13. Οι εθελοντές εκπαιδεύονται και επιβλέπονται από τους Υπεύθυνους Πεδίου και έμπειρους Υπεύθυνους προγραμμάτων. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν σε κάθε καθήκον του προγράμματος.
 14. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι ικανοί να λειτουργήσουν σαν μέλη μικρών ομάδων και να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα. Τα καθήκοντα οργανώνονται και μοιράζονται από τους Υπεύθυνους Πεδίου και μπορεί να περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα, βάρδιες νυκτερινές ή βάρδιες πολύωρες μέσα στην ημέρα.
 15. Α. Για τα προγράμματα στις παραλίες ωοτοκίας οι δράσεις περιλαμβάνουν κάποιες φορές η δράση γίνεται μέσα στη ζέστη στην ύπαιθρο, είναι πολύωρη (φθάνει μέχρι και 6 ώρες) και περιλαμβάνει περπάτημα για μεγάλες αποστάσεις ή ανηφόρες και κατηφόρες για να φτάσει κανείς σε συγκεκριμένες παραλίες.
  B. Για το Κέντρο Διάσωσης οι δράσεις περιλαμβάνουν εργασία κάτω από τον ήλιο και την ζέστη(το καλοκαίρι), τον καθαρισμό μεγάλων δεξαμενών και την άρση μεγάλου βάρους χελωνών.  

  Με ένα μέσο επίπεδο αντοχών αυτό είναι δυνατό αλλά θα πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για απαιτητική και κουραστική δράση. Με τη σωστή στάση και τη σωστή ομάδα, υπάρχει μεγάλο περιθώριο να περάσει κανείς υπέροχα!

 16. Ελεύθερος χρόνος οργανώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του προγράμματος σε μισές ή ολόκληρες ημέρες και είναι συνήθως 3 ημέρες ρεπό ανά περίοδο 4 εβδομάδων, που δεν μπορούν να είναι συνεχόμενες.

 

Navigation

Social Media